• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football De ce a cumpărat George Copos tot tirajul unei cărți scrise de el în închisoare?

De ce a cumpărat George Copos tot tirajul unei cărți scrise de el în închisoare?

There are no translations available.

George Copos a fost condamnat în martie 2014 în Dosarul Transferurilor și în august 2014 în dosarul Loteria 1, primind o pedeapsă asimilată de 1481 de zile. Dintre acestea a efectuat fizic 400 de zile.

În pledoaria avocatului său, Ion Cazacu, relatată ieri pe blogul lui Tolontan, apărătorul a susținut că la acele 400 de zile se adaugă încă 150 pentru cele 5 lucrări științifice scrise de Copos în închisoare.

Reporterul GSP Marius Mărgărit a încercat să cumpere una dintre cărți și s-a lovit de o informație interesantă.

Reporterul a încercat să comande ieri cartea "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI".

E una dintre cele scrise de George Copos în perioada de detenţie, apărută la Editura Niculescu. A sunat la editură și i-a răspuns un angajat care m-a lăsat puţin pe fir.

Sosise cineva la birou: "Vă aşteaptă domnul Niculescu sus, la etajul 5!". Din păcate, n-avem lift!", i-a spus oaspetului, apoi a revenit.

Cînd reporterul GSP l-a întrebat despre carte, a răspuns: "N-a apărut la noi, dar lăsaţi-mă să verific". A revenit: "Da, cartea a fost editată de noi, dar a fost comandă fermă, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lăsat nici un exemplar". "Cine a făcut această comandă fermă?. "Cel care a scos cartea, nu ştiu autorul".

Reporterul GSP s-a prezentat şi a vrut să ia legătura cu cineva din conducere. "Conducerea e plecată cîteva zile în străinătate!". "Cum e plecată conducerea? Cînd v-am sunat, tocmai aţi spus cuiva că domnul Niculescu îl aşteaptă sus, la etajul 5".

Angajatul editurii a devenit agitat: "Domnule, să fim foarte scurţi! Această carte nu este la vînzare, nu vă putem da amănunte. O zi bună! La revedere!". A refuzat să se recomande şi a închis telefonul.

gsp.ro