• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Numărul meciurilor de fotbal aflate în vizorul CNA a crescut

Numărul meciurilor de fotbal aflate în vizorul CNA a crescut

There are no translations available.

Numărul meciurilor de fotbal presupuse că ar fi trucate, aflate în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA), s-a mărit, a declarat într-o conferință de presă Bogdan Zumbreanu, șeful departamentului urmărire penală a instituției.

”Nu pot da o cifră exactă, dar la sigur, numărul unor asemenea partide este în creștere. Examinăm, analizăm în prezent toate circumstanțele, detaliile referitoare la aceste meciuri. Vizita întreprinsă de reprezentanți  ai UEFA ne-a fost de mare ajutor. N-am dreptul pe moment să dau informații detaliate pe marginea celor întîmplate, aflate. Asta pentru a nu prejudicia rezultatele anchetei”, a declarat oficialul.

Scandalul despre meciurile trucate s-a iscat la finele lunii martie. Organele abilitate din Moldova au depistat o rețea internațională care

propunea mită unor persoane din fotbal pentru a stabili rezultate scontate la casele de pariuri. În consecință, au fost arestați doi cetățeni din Singapore, sosiți în Moldova cu acest scop. În vizorul CNA au mai nimerit administratorul și președintele clubului Dacia Chișinău, un jucător al echipei Dinamo-Auto Tiraspol, antrenorul ei.

Potrivit lui Bogdan Zumbreanu, în timpul controlului efectuat la clubul Dacia au fost găsite ștampile ale unor firme de peste hotare, care  transferau bani pentru a fi mituiți jucătorii, depistate sume de bani destinate acestui scop, iar mulți fotbaliști au declarat că le-au fost propuse sume de bani pentru a stabili anumite scoruri ale meciurilor. ”Ancheta, însă, mai continuă și este prematur să facem public unele lucruri”, a subliniat el.

Termenul mandatului pentru cei doi cetățeni din Singapore expiră pe 19 mai.