• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Primul fotbalist care participă la 100 de goluri în UCL și primul cu +10 goluri în 4 sezoane: CR7

Primul fotbalist care participă la 100 de goluri în UCL și primul cu +10 goluri în 4 sezoane: CR7

There are no translations available.

Cristiano Ronaldo a revenit în fruntea clasamentului golgheterilor actualei ediții a UEFA Champions League, marcînd golul cu numărul 10 al acestui sezon în meciul cu Juventus, din returul semifinalelor UCL, și egalîndu-l pe rivalul său Lionel Messi. Tot pe argentinian l-a egalat din nou în vîrful ierarhiei golgheterilor all-time ai competiției: ambii au cîte 77 de goluri.

Portughezul a înscris din penalti în minutul 23 al partidei de pe Santiago Bernabeu, după ce tot el fusese faultat în careu. A fost golul cu numărul 307 al lusitanului pentru Real Madrid, egalîndu-l astfel, în clasamentul all-time, pe Alfredo Di Stefano. Doar Raul Gonzalez are mai multe goluri înscrise pentru Real Madrid în istoria clubului: 323.

Golgheterii actualei ediții a UEFA Champions League:

Cristiano Ronaldo (10)

Lionel Messi (10)

Neymar (9)

Luis Adriano (9)

Cele mai multe goluri pentru Real Madrid:

Raul (323)

Cristiano Ronaldo (307)

Alfredo Di Stefano (307)

Santillana (290)

Puskas (242)

Cristiano Ronaldo este și jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise în semifinalele UCL, cu zece reușite, îmbunătățindu-și propriul record, de nouă goluri. În plus, împarte recordul de meciuri jucate în semifinalele competiției, 16, cu Xavi Hernandez.

În ultimele șapte meciuri jucate împotriva echipelor italiene, Ronaldo a marcat șapte goluri, dintre care 5 contra lui Juventus (în patru meciuri). Este principalul marcator împotriva ”Bătrînei Doamne” în istoria UCL. Hakan Șukur și Ryan Giggs sînt următorii ”călăi” ai bianconerilor, cu cîte patru goluri. Totodată, Real Madrid a devenit echipa care a înscris cele mai multe goluri împotriva lui Juventus în istoria competiției: 13!

Golul din minutul 23 al lui Cristiano Ronaldo a fost al 9-lea înscris de portughez din penaltî în Champions League și al 5-lea din ultimele două sezoane (record în această perioadă). Doar Luis Figo - un alt lusitan - a marcat mai multe: 10!

Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist din istoria Ligii Campionilor care înscrie cel puțin 10 goluri în 4 sezoane diferite ale UCL și primul fotbalist care contribuie direct la 100 de goluri în competiție: 77 de reușite și 23 de assist-uri.

Sursă – DIGIsport