• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Duckadam, despre o tentativă de blat cu Steaua

Duckadam, despre o tentativă de blat cu Steaua

There are no translations available.

Cîştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986, Steaua a ajuns să joace pentru Cupa Intercontinentală cu River Plate, în iarna acelui an. Atunci, mafia pariurilor a intrat pe fir.

Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine la Steaua, a povestit episodul la Fotbal Club, ÎN DIRECT la Digi Sport: "Cînd am jucat în '86 la Tokyo, cu River Plate, au venit trei de unde erau? Din Hong Kong sau Bangkok, n-aș ști. Au venit și au zis...ei au crezut că eu sînt titularul și m-au invitat la o cafea, la o bere, la nu știu ce, și mi-au oferit o sumă frumoasă pentru perioada aia dacă pierdem la două goluri diferență".

Duckadam, însă, se retrăsese după finala de la Sevilla din cauza problemelor la braţul drept. Aproape 50.000 de dolari ofereau asiaticii portarului titular - ei intenţionau să parieze de zece ori mai mult! În final, Steaua a pierdut cu argentinienii, scor 0-1, gol marcat de Alzamendi (28), în fața a 62.000 de spectatori.

"Cînd au aflat că nu joc l-au chemat pe Stîngaciu. Și Stîngaciu a mers la domnul Valentin Ceaușescu și i-a zis: 'Domnul Valentin, ia uitați ce îmi propun ăștia!' Și domnul Valentin, foarte simpatic, a zis 'Ia-le banii și apără tu cum trebuie".

Echipa Stelei: Stângaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu (Majearu 60) - Bălan, T. Stoica, Balint, Weissenbacher - Lăcătuş, Piţurcă.

Sursa foto: ProSport

Sursă – DIGIsport