• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Lionel Messi are o statuie de ceară şi la muzeul Madame Tussauds

Lionel Messi are o statuie de ceară şi la muzeul Madame Tussauds

There are no translations available.

Statuia de ceară a lui Lionel Messi a fost realizată de 20 de specialişti în aproape patru luni la muzeul Madame Tussauds din New York.

Superstarul Barcelonei a fost imortalizat în echipamentul naţionalei Argentinei, echipă cu care a jucat finala Campionatului Mondial din Brazilia.

"Am realizat această statuie după multe ore de cercetare. Am colectat foarte multe informaţii, am făcut aproape 250 de măsurători exacte şi am analizat mai multe secvenţe video. La păr s-a lucrat cel mai mult, aproape şase săptămâni", a spus un oficial al muzeului.

Messi mai are statui de ceară şi la muzeele din Amsterdam, Beijing, Tokyo şi Wuhan. Argentinianul a fost desemnat de patru ori la rînd cel mai bun jucător al planetei. El a cîştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice în 2008, iar cu Barcelona a cucerit şapte titluri în La Liga, trei trofee ale Ligii Campionilor şi două Campionate Mondiale ale Cluburilor. 

Messi este la un pas de a cîştiga din nou Liga Campionilor pe 6 iunie. Barcelona va juca în acea zi finala cu Juventus la Berlin.