• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Michel Platini îl susţine pe prinţul Ali Bin Al-Hussein la preşedinţia FIFA

Michel Platini îl susţine pe prinţul Ali Bin Al-Hussein la preşedinţia FIFA

There are no translations available.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat, luni, că îl susţine pe prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei la şefia FIFA, în dauna elevţianului Joseph Blatter, informează L'Equipe.

"Nu am drept de vot la aceste alegeri, dar îl susţin, cu titlu personal, pe prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei. Sînt convins că Ali, pe care îl cunosc de mulţi ani, ar fi un mare preşedinte al FIFA. Are toate calităţile. Este preşedintele federaţiei din ţara sa de 15 ani, este membru în Comitetul Executiv al Confederaţiei Asiatice şi vicepreşedinte al FIFA", a spus Platini.

Michel Platini a afirmat că nu are nimic cu actualul preşedinte, Joseph Blatter, dar consideră că este momentul unei schimbări. "Am spus de mai multe ori că FIFA are nevoie de un nou lider, de sînge proaspăt şi de aer curat. Nu am nimic cu Blatter, este un om pe care îl apreciez şi în respect în particular şi pe care l-am ajutat la alegerile precedente. El a făcut lucruri bune şi a luat decizii corecte în momente critice. Dar cred că vine un moment în care trebuie să te retragi, nu să te agăţi de un scaun. Acelaşi lucru l-a spus Blatter cînd a candidat împotriva lui Lennart Joahansson", a precizat Platini.

Actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, şi prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei sînt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia forului mondial. Blatter, în vîrstă de 79 de ani, este considerat favorit la alegerile din 29 mai. Joseph Blatter se află la al patrulea mandat de preşedinte al FIFA, pe care îl conduce din 1998.