• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Joseph Blatter a anunţat că DEMISIONEAZĂ din funcţia de preşedinte al FIFA

Joseph Blatter a anunţat că DEMISIONEAZĂ din funcţia de preşedinte al FIFA

There are no translations available.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară, informează L'Equipe.

Conform sursei citate, un Congres Excepţional al FIFA va avea loc în curînd pentru desemnarea succesorului.

Joseph Blatter a cîştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali - 73.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, care şi-a anunţat demisia din funcţie, a declarat că a luat această decizie deoarece a simţit că nu are sprijinul deplin al lumii fotbalului, subliniind că forul fotbalistic mondial are nevoie de o profundă restructurare, informează fifa.com.

"M-am gîndit mult la preşedinţia mea şi la cei 40 de ani din viaţă legaţi de FIFA şi de fotbal. Preţuiesc FIFA mai mult ca orice şi vreau ce este mai bun pentru ea şi fotbal. De aceea am decis să candidez la un nou mandat, crezînd că este bine pentru organizaţie. Alegerile s-au încheiat, dar provocările cu care se confruntă FIFA - nu. FIFA are nevoie de o profundă restructurare. Deşi am am un mandat de membru FIFA, nu am pe deplin sprijinul lumii fotbalului, a fanilor, jucătorilor, cluburilor, oamenilor care trăiesc, respiră şi iubesc fotbalul la fel ca noi la FIFA. De aceea am decis să-mi pun mandatul la dispoziţie şi să fie organizat un Congres extraordinar de alegeri. Pînă atunci, voi continua să-mi exercit funcţia de preşedinte. Următorul Congres FIFA va avea loc la 31 mai 2016 în Ciudad de Mexico. Acesta ar crea o întîrziere care nu este necesară, de aceea solicit Comitetului Executiv să organizeze un Congres Extraordinar pentru alegerea succesorului meu cît mai curînd posibil. Acesta trebuie să aibă loc în conformitate cu regulamentele FIFA şi să permită candidaţilor să aibă timpul necesar pentru a-şi face campanie", a spus Blatter.

El a mai spus că integritatea membrilor Comitetului Executiv FIFA trebuie verificată direct de forul de la Zurich, nu de către federaţiile naţionale, subliniind că acestora trebuie să li se impună anumite limite. Blatter a menţionat că a luptat pentru existenţa unor limite şi acum i-a cerut ajutorul lui Domenico Scala pentru implementarea acestor măsuri.

Domenico Scala este preşedintele independent al Comisiei de Audit FIFA. El va superviza alegerile pentru noul şef FIFA.

"Ceea ce contează pentru mine atunci cînd totul se va sfîrşi este să existe un singur învingător: fotbalul", a adăugat Blatter.