• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Neymar, Messi şi Cristiano Ronaldo, golgheterii Ligii Campionilor

Neymar, Messi şi Cristiano Ronaldo, golgheterii Ligii Campionilor

There are no translations available.

Fotbaliştii echipei FC Barcelona, Neymar şi Lionel Messi, şi jucătorul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, sînt golgheterii sezonului 2014/2015 din Liga Campionilor, fiecare reuşind să înscrie de cîte zece ori, informează uefa.com.

Neymar a reuşit să se alăture lui Messi şi Ronaldo după ce a marcat în minutul 90+7 al meciului cîştigat de FC Barcelona, sîmbătă, la Berlin, în faţa formaţiei Juventus Torino.

Este pentru prima oară din sezonul 2006/07 când un alt jucător decât Messi sau Ronaldo se alătură în fruntea clasamentului golgheterilor. În acel sezon s-a impus Kaka,de la AC Milan, cu zece goluri.

Celor trei îi urmează Luiz Adriano, de la Şahtior, care a marcat de nouă ori, toate golurile fiind înscrise în faza grupelor.

În topul celor mai multe pase se gol se află Lionel Messi (FC Barcelona), cu şase assist-uri, urmat de Cesc Fàbregas (Chelsea FC), Koke (Atletico Madrid) şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu câte patru.

Formaţia FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară în istorie, după ce a învins, sîmbătă, la Berlin, cu scorul de 3-1 (1-0), echipa Juventus Torino, în finala competiţiei.

FC Barcelona a reuşit să realizeze "tripla" pentru a doua oară în în istoria sa, după ce în acest sezon a câştigat campionatul şi Cupa Spaniei, iar, sâmbătă, s-a impus în finala Ligii Campionilor cu Juventus Torino.

FC Barcelona a mai reuşit această performanţă şi în 2009.

(Editor A.Răileanu)