• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Mircea Lucescu: ”Este ultimul an la Şahtior Doneţk”

Mircea Lucescu: ”Este ultimul an la Şahtior Doneţk”

There are no translations available.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, marţi, că sezonul care va începe în această toamnă este ultimul pe care îl va petrece la formaţia din Ucraina, relatează Mediafax.

"Prelungirea cu Şahtior am semnat-o anul trecut, nu acum. Am făcut atunci acest lucru pentru a da un semnal jucătorilor, mai ales brazilienilor, să le arăt că eu cred în echipă, cred în performanţă. Anul trecut, la 15 iunie, preşedintele mi-a propus să prelungim contractul şi am acceptat. Acum pot spune că e ultimul an de contract la Şahtior. Nu e în caracterul meu să abandonez o situaţie delicată, nefavorabilă pentru marea performanţă. Sînt şi alte aspecte, mai sînt şi obligaţiile morale, faţă de public, faţă de preşedinte. Nu pot să spun dacă este ultimul an de antrenorat, vom vedea", a afirmat Lucescu la Dolce Sport.

Tehnicianul român a spus că şi-ar dori să-l transfere la Şahtior pe mijlocaşul Eric Bicfalvi de la Volin Luţk. "Bicfalvi e foarte bun. Poate juca pe mai multe poziţii. Poate juca la mijloc, dar şi în atac şi stă foarte bine fizic. Eu mi l-aş dori foarte mult la Şahtior. Să vedem dacă se poate. El joacă într-o zonă în care noi avem mulţi brazilieni tineri. Eu am vorbit cu Bicfalvi, e un băiat foarte inteligent", a precizat Lucescu.

Mircea Lucescu consideră că fundaşul stînga Alexandru Vlad (Dnepr Dnepropetrovsk) este mai bun decît jucătorul formaţiei PAOK Salonic, Răzvan Raţ: "E peste nivelul lui Raţ, la acest moment. Dar aceşti jucători trebuie urmăriţi".

Mircea Lucescu, care va împlini 70 de ani în luna iulie, se află la Şahtior Doneţk din 2004.