• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Neymar, peste Romario și Pele!

Neymar, peste Romario și Pele!

There are no translations available.

Brazilia a trecut cu 2-1 de Peru și a debutat astfel cu dreptul la Copa America 2015.

Neymar a făcut din nou spectacol și a înscris pentru 1-1 în minutul 5, după o superbă lovitură de cap, egalînd astfel rapid situația pe tabelă. Apoi, el a fost din nou decisiv pentru echipa lui Dunga și a oferit și o pasă de gol excelentă la reușita din prelungiri semnată de Douglas Costa, care a adus victoria Braziliei.

În acest sezon, Neymar a ajuns la 48 de goluri (39 în tricoul Barcelonei și 9 pentru echipa națională), fiind primul fotbalist din istorie care înscrie în finala UEFA Champions League, dar și la Copa America, în același an.

În plus, vedeta Barcelonei a mai bifat un record important. La 23 de ani, Neymar este cel mai tînăr jucător brazilian care ajunge la 44 de goluri, depășindu-i la acest capitol pe Pele (24 de ani), Ronaldo (25 de ani), Zico (29 de ani) și Romario (32 de ani).

Neymar are astfel toate șansele să devină golgheterul all-time al naționalei Braziliei. Deocamdată, cel mai bun marcator rămîne Pele (95 de goluri), urmat de Ronaldo (67), Zico (66) și Romario (55).

44 de goluri

26 de assist-uri

64 de meciuri jucate

Sursă – DIGIsport