• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Sergiu Carauș a cîștigat turneul de fotbal din cadrul Olimpiadei APSM

Sergiu Carauș a cîștigat turneul de fotbal din cadrul Olimpiadei APSM

There are no translations available.

Atașatul de presă al clubului de fotbal Dacia Chișinău Sergiu Carauș (în imagine) a devenit campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la fotbal.

El s-a dovedit a fi cel mi precis la executarea și pararea loviturilor de departajare de la punctul de pedeapsă, turneu inclus în premieră în calendarul competițional al ziariștilor. În finală campionul l-a devansat doar în prelungiri pe Dumitru Plămădeală de la site-ul football.hd.ru. După executarea loviturilor regulamentare (cîte trei fiecare) scorul a fost egal. Cîștigătorul a fost desemnat abia la scorul 9-8. ”Am învins cu puțin noroc. Am avut un adversar puternic și în semifinală, Emanuel Amarandei de la Publika TV, fost fotbalist, care s-a clasat pe locul trei. Norocul meu a fost că, de asemenea, joc fotbal cu regularitate, sînt într-o bună formă sportivă și mi-am păstrat calmul în timpul execuțiilor”, a declarat  Sergiu Carauș.

Turneul, desfășurat la CSCT Buiicani, a reunit 13 participanți. Competiția s-a derulat conform sistemului eliminatoriu. La precedentele concursuri participanții își verificau măiestria la jonglarea balonului.

Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a desfășurat astăzi, la bazinul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), concursul de natație din cadrul tradiționalei Olimpiade, relatează MOLDPRES.

Cîștigător al concursului de natație, a desfășurat duminică la bazinul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), a devenit Sergiu Busuioc, decan la USEFS, care a parcurs distanța de 50 de metri în 41,95 de secunde. Locul doi i-a revenit lui Ion Robu, reporter la Agenția Informațională de Stat MOLDPRES. Poziția a treia din top a fost ocupată de Liubomir Madan, reporter la Radioul Național. ”A fost o cursă dificilă pentru mine, fiindcă practic nu m-am antrenat. Aproximativ după 40 de metri am avut impresia că inima o să-mi sară din piept și am încheiat distanța doar cu un supraefort pe care am să-l țin minte mult”, s-a confesat  ocupantul locului trei la finele competiției.

Antrenorul emerit Grigore Solonenco, arbitrul principal al concursului, a opinat că distanța de 50 metri este prea dificilă pentru participanți. ”Cursa de 25 de metri ar fi cea mai indicată pentru vîrsta tuturor participanților. Distanța de 50 de metri este o încercare grea pentru mulți dintre ei și necesită o pregătire specială. Schimbarea programului competițional pe viitor se impune și din considerente de sănătate. În cazul în care modificarea va avea loc atunci, la părerea mea, numărul participanților va spori”, a declarat pentru agenție expertul.

Olimpiada APSM se desfășoară a 15-ea oară. În programul ei competițional figurează 12 probe. Cele mai multe locuri premiante - 4 - a obținut pînă în prezent Ion Robu (joc de dame, baschet, natație, tenis de masă). Urmează în acest top Dumitru Plămădeală (site-ul football.hd.ru), care a devenit premiant în concursurile de badminton, fotbal și tir. Bilanțul Olimpiadei este făcut tradițional la 2 iulie, Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv.