• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Fostul selecţioner Angelo Niculescu a încetat din viaţă

Fostul selecţioner Angelo Niculescu a încetat din viaţă

There are no translations available.

Fostul tehnician Angelo Niculescu, selecţionerul României la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viaţă, sîmbătă, la Bucureşti, la vîrsta de 93 de ani. Trupul lui Angelo Niculescu va fi depus duminică la capela Ghencea, din Militari, relatează Mediafax.

"Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vîrsta de 93 de ani, a lui Angelo Niculescu, fost antrenor al naţionalei României, pe care a calificat-o la Campionatul Mondial din Mexic 1970 şi în sferturile Campionatului European din Belgia 1972", se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Fotbal.

Angelo Niculescu, născut la 1 octombrie 1921, la Craiova, a rămas în istoria fotbalului românesc ca antrenorul care a calificat naţionala României la Campionatul Mondial din Mexic 1970 şi în sferturile de finală ale Campionatului European din Belgia 1972. Pe parcursul perioadei cît a stat pe banca "tricolorilor", între 1967 şi 1973, reprezentativa de fotbal a României a disputat 41 de partide internaţionale. Angelo Niculescu este considerat de FIFA drept inventatorul stilului de joc "tiki-taka", făcut celebru în ultimii ani de FC Barcelona.