• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Ben Affleck şi Matt Damon ar putea realiza un film despre scandalul de corupţie de la FIFA

Ben Affleck şi Matt Damon ar putea realiza un film despre scandalul de corupţie de la FIFA

There are no translations available.

Ben Affleck şi Matt Damon negociază în această perioadă pentru a produce împreună un film despre scandalul de corupţie în care este implicată FIFA, informează hollywoodreporter.com.

Compania americană Warner Bros. a cîştigat dreptul de a ecraniza cartea "Houses of Deceit", scrisă de reporterul Ken Bensinger - care nu a fost încă publicată -, în care este prezentat scandalul de corupţie de la FIFA, personajul principal al volumului fiind americanul Chuck Blazer, fost oficial al forului fotbalistic mondial, iar Ben Affleck şi Matt Damon negociază în această perioadă pentru a produce împreună acest film.

Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, a pledat vinovat în 2013 la zece capete de acuzare, incluzînd complot, înşelătorie, fraudă electronică, şi a plătit o amendă de 1,9 milioane de dolari. Alte trei persoane, printre care doi fii ai lui Jack Warner, şi două companii de marketing sportiv au pledat, de asemenea vinovate, în acest caz.

Potrivit publicaţiei Entertainment Weekly, Gavin O'Connor ar urma să regizeze filmul, iar Anthony Tambakis va scrie scenariul peliculei. Pînă în prezent, nu a fost organizat niciun casting pentru alegerea actorilor, deşi au existat zvonuri potrivit cărora Ken Bensinger ar dori ca Blazer să fi interpretat de John Goodman, un actor care ar aduce "furie şi comedie rolului".

Această informaţie vine la doar o lună de la lansarea filmului "Marea pasiune/ United Passions", în care Tim Roth îl interpretează pe preşedintele FIFA, Sepp Blatter - care şi-a dat demisia la doar cinci zile după ce a cîştigat un al cincilea mandat consecutiv la preşedinţia FIFA -, şi care a fost o "catastrofă" de box office, obţinînd încasări de doar 607 dolari în primul weekend.

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi JoseMaria Marin (Brazili), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Oficiul Federal de Justiţie din Elveţia a precizat că persoanele reţinute sunt cercetate pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizînd peste 150 de milioane de dolari. Acţiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină.

Totodată, Parchetul elveţian a confiscat, la 27 mai, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, în cadrul urmăririi penale începute cu privire la fapte, pentru "spălare de bani şi management defectuos", în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, ediţiile din 2018 Rusiei şi 2022 Qatarului.