• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football Petr Cech a devenit jucătorul echipei Arsenal Londra

Petr Cech a devenit jucătorul echipei Arsenal Londra

There are no translations available.

Portarul Petr Cech (33 de nai) a semnat un contract valabil pe patru ani cu echipa Arsenal Londar, pregătită de Arsene Wenger, relatează diferite surse electronice.

Acesta şi-a pierdut locul de titular la echipa Chelsea de pe Stamford Bridge în defavoarea belgianului Thibaut Courtois. El a declarat că a decis să părăsească campioana Angliei, cînd a realizat că lucrurile nu se vor schimba.

"Am vorbit cu antrenorul echipei Arsene Wenger şi evident am simţit o diferenţă enormă. Eu sînt mai înfometat ca niciodată, am aceeaşi convingere şi motivaţie pentru a cîştiga trofee aşa cum se întîmpla acum 10 sau 15 ani, sau pe cînd eram încă copil. După ce am vorbit cu Wenger, am înţeles că pot realiza acest lucru aici", a spus Cech. 

Arsenal a plătit aproximativ 16 milioane de euro pentru transferul lui Cech de la Chelsea. Goalkeeperul naţionalei Cehiei a venit la echipa de pe Stamford Bridge de la clubul francez,  Rennes în iulie 2004. Cu "aristocraţii", el a cîştigat 13 trofee, printre care o dată Liga Campionilor şi de patru ori campionatul Angliei. 

Cech, care este primul transfer al lui Arsenal în acest intersezon, ar putea debuta pentru "tunari" pe 2 august,  împotriva fostei sale echipe Chelsea, în Cupa Angliei.

(Editor A.Răileanu)