• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Football 5 recorduri doborîte deLewa după ce a marcat 5 goluri în 9 minute cu Wolfsburg

5 recorduri doborîte deLewa după ce a marcat 5 goluri în 9 minute cu Wolfsburg

There are no translations available.

Atacantul polonez Robert Lewandowski a reuşit o cvintuplă fabuloasă pentru Bayern Munchen, într-un interval de numai nouă minute, marţi seara pe Allianz Arena, în partida cu VfL Wolfsburg (scor 5-1), contend pentruetapa a 6-a a campionatului de fotbal al Germaniei.

Intrat pe teren la pauză, în locul fundaşului Juan Bernat, în momentul în care Bayern era condusă pe teren propriu cu 1-0, Lewandowski a perforat de cinci ori poarta oaspeţilor, între minutele 51 şi 60 (51, 52, 55, 57, 60), aducînd cea de-a şasea victorie consecutivă pentru gruparea bavareză de la începutul acestui sezon.

Cu această ocazie, Lewandowski a reușit cîtevarecorduri. Cum era normal, tot cinci la număr:

1 - Primul jucător din istorie intrat de pe banca de rezerve care marchează cinci goluri într-un meci din Top 4 campionate europene (Germania, Anglia, Italia, Spania)

2 - Cea mai rapidă serie de cinci goluri - 9 minute - din istorie, din toate cele patru mari campionate europene (Germania, Anglia, Italia, Spania)

3 - Înainte de a reușit cvintupla, Lewandowski a reușit și cel mai rapid hattrick din toată istoria Bundesligii - 4 minute.

4 - Și poker-ul reușit înainte de al cincilea gol a fost cel mai rapid din istoria Bundesligii - 5 minute și 42 de secunde.

5 - Lewandowski a reușit să înscrie cele cinci goluri din doar nouă atingeri între minutele 51 și 60. Evident, nici acest lucru nu s-a mai întîmplatniciodată.

"Sînt evident, foarte fericit. Cinci goluri reprezintă ceva incredibil. Este o nebunie!", a comentat internaţionalul polonez la finalul meciului.

"Nu am trăit niciodată aşa ceva, nici ca jucător şi nici ca antrenor. Sînt încîntat pentruRobert. Este foarte important pentru încrederea sa şi pentru viitorul nostru", a declarat antrenorul lui Bayern, spaniolul Pep Guardiola,

Bayern şi-a luat, cu această ocazie, frumoasă revanşă în faţa lui VfL Wolfsburg după înfrîngerea suferită în Supercupa Germaniei, cîştigată de "Lupi" la loviturile de departajare.

Bayern Munchen conduce în clasament, cu 18 puncte, urmată de Borussia Dortmund - 15 puncte (5 jocuri), VfL Wolfsburg - 11 puncte, Schalke 04 Gelsenkirchen, Hertha Berlin, Hamburg SV, FC Koln şi FC Ingolstadt - cu câte 10 puncte etc.

Al cincilea gol al lui Lewandowski a fost al 300-lea pentru Bayern de la sosirea lui Pep Guardiola pe banca bavarezilor, în 117 meciuri oficiale.

Sursă – DIGIsport