• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Dunărea Galaţi a câştigat al doilea titlu de campioană consecutiv

Dunărea Galaţi a câştigat al doilea titlu de campioană consecutiv

There are no translations available.

• Echipa gălăţeană s-a impus după al şaselea meci al finalei, unul de un dramatism maxim, decis prin golul de aur Într-o atmosferă vulcanică creată de 3.000 de spectatori, echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi a câştigat pentru a doua oară consecutiv, titlul de campioană a României. Dunărea s-a impus, la Galaţi, în partida a şasea a finalei Ligii Naţionale cu Sport Club Miercurea Ciuc, scor de 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0) şi, cu 4-2 la general, a ridicat trofeul de campioană în faţa entuziaştilor săi fani.

Partida a fost de un nivel de joc foarte înalt, intensă şi extrem de echilibrată. Dramatismul a fost la cotă maximă, meciul fiind decis de golul de aur, marcat în repriza suplimentară de Szabolcs Szocs. Portarii Bogdan Popa (Dunărea) şi Otto Onodi au avut parade de senzaţie şi s-a intrat la prima pauză fără gol. Partea a doua a fost începută de Dunărea în superioritate, „power play” de care a profitat şi a deschis scorul prin Cernenko (min. 21).

Ciucanii au egalat cu un minut şi zece secunde înainte de a doua pauză, cu mult noroc, pucul intrând în poartă dintr-o deviere din lama patinei unui fundaş de la Dunărea. Peste 30 de secunde a urmat o incursiune superbă a finlandezului Anti Ojanen, care i-a pasat perfect lui Goga şi şutul acestuia a însemnat 2-1 pentru Dunărea, înaintea ultimei reprize. Harghitenii au arătat din nou o putere de luptă admirabilă, au egalat în min. 47 prin Alexeev, iar Dunărea a revenit la conducere prin golul lui Durkech (asist de la Goga, min. 49).

Din nou, ciucanii au egalat (min. 52, Berlev), dar, spre deosebire de precedentele două meciuri ale finalei, n-au mai putut supravieţui, deşi au dus meciul până în repriza suplimentară, cu tensiune prelungită până în min. 11, când Szabolcs Szocs a închis disputa. Suporterii gălăţeni au intrat pe gheaţă, sărbătoarea alături de echipa campioană prelungindu-se cu o sesiune foto. Finala s-a jucat după sistemul “patru victorii din maxim şapte partide”. În primele două meciuri, Dunărea a câştigat în deplasare cu 4-1 şi 6-5, la fel cum a făcut apoi şi în primul de la Galaţi, scor 4-1. În al doilea joc disputat în patinoarul Dunărea s-a impus echipa ciucană, scor 4-2, apoi finala s-a mutat din nou la Miercurea Ciuc, unde de data aceasta s-au impus gazdele cu 5-4.