• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Foști hocheiști condamnați evoluează în România

Foști hocheiști condamnați evoluează în România

There are no translations available.

HSC Miercurea Ciuc l-a transferat pe Mike Danton, un hocheist canadian de 33 de ani, care a fost condamnat la 7 ani şi jumătate într-o închisoare federală pentru comandarea unui asasinat, anunţă ziare.com!

Danton a evoluat în NHL pentru New Jersey Devils şi St. Louis Blues. Pe 16 aprilie 2004, hocheistul a fost arestat pentru plănuirea unui asasinat. Acesta a încercat să plătească pe cineva să îl execute pe agentul său, David Frost. Cel la care a apelat a informat însă poliţia, iar Danton a fost reţinut.

Şapte luni mai tîrziu, Danton a pledat vinovat, însă nu a recunoscut pe cine a vrut să omoare. Ulterior, în cadrul unui documentar, acesta a spus că ţinta adevărată ar fi fost tatăl său, Steve Jefferson, care l-ar fi abuzat sexual.

După 6 ani de puşcărie, Danton a fost eliberat condiţionat cu interdicţia de a-şi mai contacta tatăl şi de a se mai întîlni faţă în faţă cu David Frost. Acesta a revenit în hochei şi, după ce a schimbat mai multe cluburi din Suedia, Kazahstan şi Slovacia, a semnat cu HSC Miercurera Ciuc.

"Sînt mîndru să anunţă că am semnat un contract pînă la finalul sezonului cu HSC Miercurea Ciuc din Liga MOL. Am ajuns în România în urmă cu cîteva zile şi am fost primit cu multă căldură de jucători, conducere şi de comunitate. Sper să ajut echipa cum pot în drumul spre cîştigarea Ligii MOL şi a campionatului din România. Mulţumesc tuturor pentru sprijin", a fost mesajul postat de Mike Danton după semnarea înţelegerii.

Şi Gaz Metan Mediaş a transferat un condamnat

Danton nu este primul sportiv care a făcut închisoare şi ajunge în România. Gaz Metan l-a transferat în această vară pe englezul Jordan Robertson, fost fotbalist la Southampton, care în 2008 a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare după ce a comis un accident de circulaţie, în urma căruia a murit Omar Mohamed (38 de ani), antrenor al echipei naţionale de baschet a Somaliei. Robertson a fost eliberat după 11 luni.