• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Președintele a făcut un bilanț succint al anului trecut

Președintele a făcut un bilanț succint al anului trecut

There are no translations available.

Președintele federației naționale de hochei pe gheață, Iurie Topală a făcut într-un interviu acordat postului de televiziune ”MoldovaSport” bilanțul succint al anului.

”Cel mai mare succes al federației anul trecut a fost obținerea dreptului de a construi un Palat al sporturilor de iarnă la Chișinău, arenă de care avem nevoie ca de oxigen. Astăzi sînt președinte al federației, iar mîine pot și să nu fiu, dar Palatul va rămînea, funcționa încă mulți ani după plecarea mea”, a declarat liderul hocheiului moldovenesc.

El a subliniat și rezultatele bune înregistrate în 2013 de unicul club profesionist din țară, Platina Chișinău în campionatul Ligii Internaționale de Tineret. ”Echipa ocupă pe moment un loc bun în clasament - poziția a opta în Conferința de Est - și are șanse bune de a urca în top. Sper că pînă la urmă ea se va califica în turneul play off și va juca cu adversare și mai puternice. Scopul suprem este ca să obținem cîndva dreptul de a concura la Jocurile Olimpice”, a adaugat președintele federației.

Federația de hochei pe gheață este una dintre cele mai tinere în țară, iar Iurie Topală a fost ales președinte în urmă cu aproximativ trei ani. În acest răstimp Platina a devenit campioană de junioare în România, la Chișinău și Tiraspol se desfășoară tradițional un turneu internațional la care participă ca invitați de onoare hocheiști cu renume mondial, se desfășoară în mod organizat campionatul național de juniori, iar anul trecut  primăria municipiului Chișinău a oferit un teren pentru construcția unui Palat al sporturilor de iarnă.