• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Pittsburgh Penguins şi Anaheim Ducks s-au calificat în semifinalele Cupei Stanley

Pittsburgh Penguins şi Anaheim Ducks s-au calificat în semifinalele Cupei Stanley

There are no translations available.

Pittsburgh Penguins şi Anaheim Ducks sînt ultimele doua semifinaliste ale Cupei Stanley. Acestea s-au calificat după ce au obținut victorii în meciuri decisive cu Washington Capitals și, respectiv, Edmonton Oilers. Deţinătoarea trofeului, Pittsburgh Penguins, a eliminat-o din competiţie pe Washington Capitals, cîștigând în deplasare meciul al 7-lea cu 2:0.

Gazdele partidei, Capitals, au atacat în valuri, dar portarul "pinguinilor", Marc-Andre Fleury, a făcut un meci fenomenal și a rămas imbatabil. Pentru învingători au marcat Rust şi Hornqvist. Astfel, Pittsburgh Penguins s-a impus la general cu 4-3.

La cîteva ore distanță a devenit cunoscută și ultima semifinalistă a Cupei Stanley. Anaheim Ducks a eliminat-o pe Edmonton Oilers, cîștigând partida decisivă cu scorul de 2-1. Oaspeţii au deschis scorul în prima repriză prin Caggiula, după o eroare crasă în defensiva "rățoilor", dar ulterior forcing-ul constant al acestora a dat roade. Ducks au egalat prin Cogliano în repriza secundă și au preluat conducerea în ultima repriză, cînd Ritchie a înscris golul ce s-a dovedit a fi decisiv.

În semifinalele Cupei Stanley, Anaheim Ducks o va avea ca adversară pe Nashville Predators, iar Pittsburgh Penguins se va confrunta cu Ottawa Senators.

Primele meciuri ale penultimului act al competiţiei sunt programate pe 13 şi, respectiv, 14 mai.