• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Suedia, noua campioană mondială la hochei pe gheaţă

Suedia, noua campioană mondială la hochei pe gheaţă

There are no translations available.

Finala de hochei pe gheaţă, disputată duminică între Suedia şi Canada, în oraşul german Koln, a decis noua campioană mondială a lumii. Suedezii au împiedicat Canada să cîştige cel de-l treilea titlu consecutiv şi s-au impus cu scorul 2-1 la loviturile de departajare.

La finalul timpului regulamentar şi al prelungirilor, scorul a fost egal. Suedezii au deschis scorul în repriza secundă, prin Victor Hedman, însă canadienii au reuşit să restabilească egalitatea în cel de-al treilea sfert, prin Ryan O'Reilly, în situaţie de "power play" (superioritate numerică).

Hocheiştii scandinavi au cucerit, cu această ocazie, al zecea titlu mondial din istoria lor, ultimul dintre ele fiind obţinut în 2013. Canada a ratat, în schimb, şansa de a deveni campioană mondială pentru al treilea an consecutiv şi pentru a 27-a oară în istoria sa, potrivit Agerpres.

Suedia, una dintre marile naţiuni ale hocheiului, care îşi "exportă" sistematic talentele in Liga profesionistă nord-americană, a mizat în această finală pe 19 jucători care activează în NHL, din cei 22 pe care i-a avut în lot, printre aceştia figurînd tînărul star William Nylander (21 ani), jucătorul echipei Toronto Maple Leafs, şi experimentatul portar Henrik Lundqvist, în vîrstă de 35 ani, de la formaţia New York Rangers.

Podiumul a fost completat de Rusia, care a dispus cu 5-3 de Finlanda.

Canada rămâne pe prima poziţie în  noul clasament dat publicării luni de IIHF World Ranking şi este urmată de Rusia, care ocupă poziţia a doua. Noua campioană, Suedia, a urcat de pe poziţia a cincea pe a treia după cîştigarea medaliei de aur. Topul 5 este completat de Finlanda şi Statele Unite, care au scăzut în clasament cu un loc.