• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости La meciul Platina - Molnia au fost dictate 314 minute de penalizări

La meciul Platina - Molnia au fost dictate 314 minute de penalizări

There are no translations available.

La meciul de hochei pe gheață Platina Chișinău - Molnia Reazan din cadrul campionatului Ligii Internaționale de Tineret, încheiat ieri seara la Tiraspol cu scorul 6-0, au fost dictate 314 minute de penalizări.

Cifra respectivă este una dintre cele mai mari înregistrată pînă în prezent la turneu. Începutul meciului nu prevestea un asemenea final. În prima repriză relativ echilibrată, care s-a terminat cu scorul 2-0 în favoarea gazdelor, au fost dictate doar patru minute de penalizări. Calmul a domnit în teren și în runda a doua (0-0). În cea de-a treia repriză, însă, Platina reușește să înscrie în cinci minute trei goluri și spiritele s-a aprins, culminînd cu două încăierări echipă la echipă, fapt pentru care au fost eliminați din teren cîte 10 jucători de la ambele competitoare.

”Molnia va fi pedepsită drastic, pentru că ea a inițiat conflictul. Cinci dintre jucătorii ei riscă amenzi usturătoare în timp ce numai unul dintre jucătorii noștri s-a făcut vinovat”, astfel a  comentat astăzi pentru Agenție cele întîmplate președintele clubului Platina, Serghei Ciobanu. Potrivit lui, însă în rest a fost un meci foarte frumos. ”De mult timp nu am asistat la o asemenea partidă spectaculoasă cu faze dintre cel mai captivante. Sala arhiplină a fost în delir. A fost un meci de hochei cu toate atributele specifice. Dacă Platina va juca la fel de eficient și în continuare, atunci ea va încheia campionatul pe un loc onorabil”, a mai adaugat oficialul.

Pe moment ea ocupă locul șase în turneul play off al Conferinței Vest după ce a acumulat 51 de puncte. Următoarea partidă se va desfășura de asemenea la Tiraspol. Parteneră de întrecere pe 24 ianuarie va echipa Rossoși Voronej, care are adunate 59 de puncte.

Meciul a  fost urmărit de 1150 de spectatori. Platina joacă partidele din campionat la Tiraspol, deoarece patinoarul din Chișinău nu corespunde tuturor rigorilor regulamentului competițional. Ea evoluează al doilea an în campionatul Ligii Internaționale de Tineret.