• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости A cedat, dar a luptat pînă în ultima secundă a meciului pentru victorie

A cedat, dar a luptat pînă în ultima secundă a meciului pentru victorie

There are no translations available.

Platina Chișinău a cedat ieri după o luptă strînsă cu scorul 0-2, la arena Snejinka din Tiraspol,formației din Belgorod (Rusia) într-un meci din cadrul campionatului Ligii Internaționale de Tineret.

Gazdele au atacat din primul minut al partidei, au creat destule faze periculoase de gol, iar în minutul 9 Loșak a fost pus de coechipieri într-o poziție ideală pentru șutul decisiv, dar a ratat. Tirul lor nereglat a continuat și faptul este consemnat de diferite surse electronice. În finalul primei reprize oaspeții își revin și înscriu prin Starșinov.

Runda a doua a fost echilibrată și ceea este de subliniat, în primul rînd, este ”bara”  din finalul ei care s-a opus pucului în ultima instanță plus măiestria de care a dat dovadă în cîteva faze portarul echipei oaspete Iakunin. Platina a mai avut o bară și în repriza a treia. Cu două minute pînă la fluierul final antrenorul echipei moldovene, Valerii Kulibaba ia decizia de a juca fără portarul Mișciuk pentru a salva situația, dar riscul nu s-a justificat. Oaspeții înscriu în poarta rămasă goală al doilea gol.

Platina a rămas după această înfrîngere pe locul șase în clasamentul conferinței Vest, avînd adunate 54 de puncte. Pe primul loc în top se situează Berkutî Kubani (79 puncte).Următorul meci echipa moldoveană îl va susține pe 30 ianuarie din nou pe teren propriu. Parteneră de întrecere va fi formația Elta din Lipețk. Platina dispută meciurile la Tiraspol, deoarece patinoarul Ice bravo din Chișinău nu corespunde rigorilor regulamentului competițional. Ea evoluează al doilea an în Liga Internațională de Tineret.