• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Gloria Chișinău a cucerit, în premieră, titlul de campioană a României

Gloria Chișinău a cucerit, în premieră, titlul de campioană a României

There are no translations available.

Echipa de hochei pe gheață Under-14 Gloria Chișinău a devenit în week end, la Cârța (județul Harghita), pentru prima oară, campioană a României, ediția 2017-2018.

După ce au trecut în calificările pentru finală de favorita la titlu, ISK Csíkszereda Miercurea Ciuc, hocheiștii au jucat finala cu Felcsík SK Cârța în care din trei meciuri disputate au câștigat două, cu scorurile: 4:2 și 6:3 și au cedat unul cu 2-6.

”Este un succes frumos de care sunt mândru de echipa mea, de munca depusă împreună. Publicul, normal, ne-a fluierat, huiduit, dar arbitrajul a fost perfect, în spiritul fair-play și am învins pe merit”, a declarat antrenorul echipei Gloria , Aurel Cerguță.

Potrivit lui, succesul a fost determinat și de faptul că echipa a efectuat în pauzele campionatului două cantonamente la Kaluș (Ucraina) și Kosice (Slovacia). ”Am și jucat la turneele din aceste orașe, fapt ce ne-a insuflat mai multă încredere în forțele noastre. Am acumulat mai multă experiență, fapt ce, de asemenea, a influențat evoluția bună în campionatul României în fazele lui preliminare, dar, mai ales, în meciurile finale”, a adaugat tehnicianul.

Iată lotul campioanei României: Diaconu, Gheorghe, Munteanu, Petrenco, Novicov, Velev, Lupașcu, Belinschi, Butuc, Paramonov, Raețchi, Ceban, Midone, Secrieri, Tronciu, Mayuk, Stasiuk, Fyodorov, Jukov și Moyseev. Echipa a fost însoțită, în afară de antrenorul Aurel Cerguță și Mihail Garev, Oleg Mayuk.

Faptul inedit este că pentru echipa din Republica Moldova au jucat trei sportivi din Galați (România) în vârstă de 12 ani de la CSM Dunărea: Daniel Diaconu, Cezar Gheorghe și singura fată, Emilia Munteanu. ”Avem o colaborare foarte bună cu CSM Dunărea. la echipa de pe malul Dunării activează juniorii Under-18 din Republica Moldova: Macar Bratcenco, Ilia Petrenco, Anton Ciobanu, veniți pentru a-și continua la Galați studiile și visul de a deveni mari hocheiști”, a precizat Aurel Cerguță.

La ediția recentă a campionatelor României Under-14 au participat următoarele echipe:Felcsík SK, ISK Csíkszereda, ISK Gyergyószentmiklós, Gloria Chișinău, Steaua Rangers Corona, KirályPingvinek KSE Bikák și Olimpia-Viitorul PL/BUC.

Echipa Gloria este vitregită de lipsa unui patinoar la Chișinău, de antrenamente constante ale echipei în formația sa completă, ținând cont de faptul că sportivii sunt din orașe diferite.

În imagine: Gloria Chișinău