• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Experți moldoveni vor urmări turneul olimpic de hochei pe gheață

Experți moldoveni vor urmări turneul olimpic de hochei pe gheață

There are no translations available.

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/.Un grup de experți moldoveni au fost invitați să urmărească turneul olimpic de hochei pe gheață din cadrul Olimpiadei de iarnă de la Soci (Rusia), transmite MOLDPRES.

Delegația va fi condusă de Iurie Topală, președintele federației naționale de profil. Din ea mai fac parte  Serghei Ciobanu, președintele clubului Platina Chișinău, antrenorii Mihail Garev și Vladimir Pirojoc. ”Am fost invitați de federația de profil din Rusia. Vom urmări meciurile cu începere din sferturile de finală ale competiției. Invitația primită se datorează faptului că participăm deja al doilea an în campionatul Ligii Internaționale de Tineret, bunei colaborării stabilită cu federația din Rusia”, a declarat astăzi pentru Agenție Iurie Topală.

În opinia lui favoritele la titlul suprem sînt selecționatele Canadei, Rusiei, Statelor Unite ale Americii, Cehiei. ”Desigur, se vor încadra în lupta pentru medalii și reprezentativele Suediei, Finlandei, dar șansele cele mai bune din punctul meu de vedere le au echipele mai susindicate”, a subliniat oficialul. Întrebat fiind cînd va participa la Jocurile Olimpice și selecționata Moldovei el a răspuns că acest lucru este posibil pe viitor. ”Peste opt ani, sper, o să evolueze la Olimpiadă și hocheiștii moldoveni. Progresul înregistrat anul curent de Platina în campionatul Ligii Internaționale de Tineret ne insuflă optimism în acest context. În prezent ea este completată, în temei, din jucători de peste hotare. Anul viitor o linie a echipei va fi alcătuită, la sigur, doar din jucători moldoveni. Pas cu pas o să întreprindem măsuri pentru ca acest vis să devină realittae”, a remarcat liderul hocheiului de gheață din țară.

Republica Moldova va fi reprezentată la Olimpiada de la Soci (7-23 februarie) de patru sportivi: Alexandra Camenșcic (schi alpin și biatlon), Victor Pinzaru (schi alpin), Georg Linder (slalom uriaș) și Bogdan Macovei (sanie). Solii ei au debutat la această competiție de anvergură în 1994 (Lillehammer) cu doi sportivi: Elena Gorohova și Vasile Gherghi. Cea mai bună evoluție - locul opt - a fost înregistrată de biatlonista Natalia Levcenkova la Olimpiada de la Torino(2006), notează MOLDPRES.