• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Cea mai rîvnită medalie de ruși

Cea mai rîvnită medalie de ruși

There are no translations available.

Selecționata de hochei pe gheață a Rusiei va lupta pentru medalia de aur la Jocurile Olimice de la Soci. Ovecikin şi colegii săi au făcut ultimele declaraţii înaintea debutului la Soci şi au anunţat obiectivele: medalia de aur şi cel puţin o victorie în faţa americanilor.

Naţionala  va încerca să obţinăaurul multrîvnit  cu cel mai puternic lot posibil. Din echipă nu lipsesc vedetele Alexandr Ovecikin, Evgheni Malkin sau Ilia Kovalciuk."Sper să ajungem în finală. Acesta este obiectivul nostru, să jucăm finala şi să luptăm pentru aur. Să vedem cum va fi", a spus Ovecikin.

Ruşii susţin că principala adversară pentru ei va selecționata Statelor Unite ale Americii  cu care Ovecikin şi compania vor juca în faza grupelor."Meciul cu americanii va fi un adevărat test pentru noi. Cunoaştem cît de puternică este naţionala SUA. Dar, dacă ne păstrăm dispoziţia bună, avem şanse mari să-i învingem", a declarat Malkin.

16 hocheişti din naţionala antrenată de Zinetula Bilialetdinov joacă peste ocean, în NHL, iar  nouă evoluează în campionatul Rusiei. Gazdele turneului olimpic vor juca primul meci pe 13 februarie  cu Slovenia, iar partida cu americanii va avea loc pe 15 februarie. Campioana la hochei masculin va fi desemnată în ultima zi a Olimpiadei, pe 23 februarie, cînd este programată finala.