• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Oamenii noștri la turneul olimpic de hochei pe gheață

Oamenii noștri la turneul olimpic de hochei pe gheață

There are no translations available.

Iurie Topală (în imagine), președintele federației naționale de hochei pe gheață și Serghei Ciobanu, președintele clubului  Platina Chișinău, vor urmări ”pe viu” turneul hocheiștilor din cadrul Jocurile Olimpice de la Soci.

Ei au plecat la competiție ieri. În ajunul deplasării Iurie Topală a declarat  că vor privi partidele, datorită bunelor relații de colaborare stabilite cu federația de profil din Rusia.”Am fost invitați de federația de hochei pe gheață din Rusia. Vom urmări meciurile atîta timp cît va evolua selecționata țării-gazdă. Deci, am devenit în mod automat fanii ei. Invitația la turneu se datorează faptului că participăm deja al doilea an în campionatul Ligii Internaționale de Tineret, bunei colaborării stabilită cu federația din Rusia”, a declarat el.

În opinia lui favoritele la titlul suprem sînt selecționatele Canadei, Rusiei, Statelor Unite ale Americii, Cehiei. ”Desigur, se vor încadra în lupta pentru medalii și reprezentativele Suediei, Finlandei, dar șansele cele mai bune din punctul meu de vedere le au echipele mai susindicate”, a subliniat oficialul. Întrebat fiind cînd va participa la Jocurile Olimpice și selecționata Moldovei el a răspuns că acest lucru este posibil pe viitor. ”Peste opt ani, sper, o să evolueze la Olimpiadă și hocheiștii moldoveni. Progresul înregistrat anul curent de Platina în campionatul Ligii Internaționale de Tineret ne insuflă optimism în acest context”, a remarcat liderul hocheiului de gheață din țară.

Anterior era programată deplasarea la turneu și a antrenorilor Mihail Garev, Vladimir Pirojoc, dar deoarece în invitația primită se indica și o plată parțială pe durata aflării la Olimpiadă ei au refuzat-o.