• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Alexandra Camenșcic s-a situat pe locul 71 la JO de la Soci

Alexandra Camenșcic s-a situat pe locul 71 la JO de la Soci

There are no translations available.

Sportiva moldoveană, Alexandra Camenșcic s-a situat ieri pe locul 71 din 76 de participante la proba schi fond 10 kilometri la Olimpiada de la Soci.

Ea a fost cronometrată în 39 minute şi 52,6 secunde - cu 11 minute şi 34 de secunde mai mult decît timpul înregistrat de campioana Justyna Kowalczyk din Polonia. Premiante au mai devenit, în ordine, Charlotte Kalla (Suedia) și Therese Johaug din Norvegia.

Anterior Alexandra Camenșcic a concurat la proba biatlon și s-a clasat pe ultimul loc (84).Coechiperul Bogdan Macovei s-a situat pe locul 36 printre 39 de concurenți în concursul de sanie, iar Victor Pînzaru a ocupat locul 71 din 76 de participanți la proba schi fond sprint. Pe 16 februarie va concura la slalom uriaș ultimul membru al lotului național, Georg Linder.

Reprezentanții Moldovei au evoluat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în 1994 (Lillehammer) cu doi sportivi: Elena Gorohova și Vasile Gherghi. Cea mai bună evoluție - locul opt - a fost înregistrat de biatlonista Natalia Levcenkova la Olimpiada de la Torino(2006).