• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Anul curent vor începe lucrările la viitorul Palat al sporturilor de iarnă

Anul curent vor începe lucrările la viitorul Palat al sporturilor de iarnă

There are no translations available.

Anul curent vor începe lucrările de construcție la viitorul Palat al sporturilor de iarnă, a declarat ieri pentru mass-media la Olimpiada de la Soci Iurie Topală, președintele Federației de Hochei pe Gheață din Moldova

”Atenția noastră este concentrată în prezent, în primul rînd, asupra unei cît mai largi, ample popularizări a hocheiul pe gheață în țară. În acest scop am acceptat ca Platina Chișinău să evolueze în Liga Internaționale de Tineret  pentru a acumula o experiență mai bogată de joc.Într-al doilea, anul curent vom începe lucrările de construcție la viitorul Palat al sporturilor”, a spus oficialul.

Anterior el a declarat că primăria municipiul Chișinău a oferit terenul pentru viitorul complex. Este vorba despre o suprafață de aproximativ 3 hectare, aflată în sectorul Ciocana, la ieșirea din Chișinău în drum spre localitatea Vadul lui Vodă. ”Este elaborat, aprobat deja și proiectul viitorului Palat. Nu am inventat bicicleta. L-am ”împrumutat” de la niște prieteni dintr-o altă țară și doar l-am supus unor modificări. Viitoarea arenă va include două terenuri pentru hochei pe gheață. Unul cu o capacitate de de 5.500 locuri și altul cu tribune pentru circa 1500 de spectatori. Ele vor fi construite astfel ca să fie ușor de transformat în săli de concerte, alte festivități, activități. De exemplu, aici vor putea fi desfășurate și meciuri de minifiotbal, baschet, handbal, volei, tenis, tenis de masă”, subliniat Iurie Topală.

Arena pe ansamblu urmează să fie, de asemenea, multifuncțională, polivalentă. Ea va oferi posibilitatea să fie practicate aici în condiții moderne diferite disicipline sportive: patinaj artistic, box, lupte libere și greco-romane, marțiale, haltere, fitness, kickboxing, gimnastică sportivă și ritmică.Aici va fi dat în folosință și un bazin cu lungimea de 50 metri și 8 piste, conform tuturor parametrilor internaționali de desfășurare a Campionatelor Europene, Mondiale.

Iurie Topală se află la Olimpiadă la invitația Federației de Hochei pe Gheață din Rusia.