• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Dragoș Hîncu: ”Trebuie să decidem ce sporturi de iarnă dezvoltăm”

Dragoș Hîncu: ”Trebuie să decidem ce sporturi de iarnă dezvoltăm”

There are no translations available.

Dragoș Hîncu (foto), viceministrul Tineretului și Sportului, a declarat într-o conferință de presă că trebuie de decis în timpul apropiat ce genuri de sport de iarnă urmează să fie dezvoltate în țară.”Trebuie să evaluăm evoluțiile sportivilor noștri la Olimpiada de iarnă de la Soci, să vedem unde s-a greșit, pe ce cale o să mergem pe viitor, ce genuri de sport trebuie să dezvoltăm”, a declarat oficialul, care a fost prezent la Jocurile Olimpice.

Membrii lotului național au avut un comportament modest la această competiție.

Austriacul naturalizat Georg Linder a abandonat cursa de schi alpin Super Slalom Gigant.Alexandra Camenșcic s-a situat pe locul 71 din 76 de participante la proba schi fond 10 kilometri  și a sosit ultima, a 84-a, la proba biatlon. Românul naturalizat Bogdan Macovei s-a situat pe locul 36 printre 39 de concurenți în concursul de sanie, iar Victor Pînzaru a ocupat locul 71 din 76 de participanți la proba schi fond sprint.

Reprezentanții Moldovei au evoluat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în 1994 (Lillehammer) cu doi sportivi: Elena Gorohova și Vasile Gherghi. Cea mai bună evoluție - locul opt la Olimpiada de la Torino (2006) - a fost înregistrat de biatlonista Natalia Levcenkova, originară din Rusia, care a acceptat cetățenia Moldovei. Guvernul a alocat anul curent pentru pregătirile de Olimpiada de la Soci 1 milion și 200 mii de lei.