• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Războiul etnic continuă în hocheiul românesc!

Războiul etnic continuă în hocheiul românesc!

There are no translations available.

Conflict ul etnic din hocheiul românesc continuă şi în 2014. La meciul dintre Progym Gheorgheni şi Steaua, cîştigat de "roş-albaştrii" cu 4-3, au avut loc noi incidente.

Îîn cadrul ultimului meci al turneului de la Gheorgheni, contînd pentru sezonul regulat al ligii naţionale de hochei, a izbucnit un nou scandal între jucătorii români şi cei de etnie maghiară. Steliştii s-au impus după loviturile de departajare, iar Alexandru Munteanu a sărbătorit succesul cu steagul României pe umeri. Spectatorii prezenţi au taxat imediat gestul, începînd să strige "Ria! Ria! Ungaria!", iar mai apoi să cînte imnul Ţinutului Secuiesc.

În momentul în care jucătorii celor două formaţii se salutau, unul dintre hocheiştii celor de la Progym a tras de "tricolorul" de pe umărul lui Munteanu, lăsîndu-l să cadă pe jos. Florian Bocu l-a ridicat şi a fost bruscat imediat de Pal Ferenc. Steliştii au părăsit gheaţa cu Bocu şi Marius Mărcuş fluturînd steagul României, fiind grăbiţi de Pal Zsombor, care a purtat mai multe discuţii aprinse cu jucătorii adverşi.

Acesta a fost desprins cu greu de grupul "roş-albaştrilor" de către unul dintre arbitrii partidei. Ulterior, Zsombor a postat pe facebook filmuleţul cu evenimentele de la finalul meciului, alături de mesajul: "Ria-Ria, Ungaria! Ţinutul Secuiesc nu e România!".

Articol preluat de pe site-ul gsp.ro

Alte conflicte etnice din hocheiul românesc:

*** INCREDIBIL Hocheiştii români care au cîntat imnul Ungariei au fost premiaţi

*** Fostul şef al Federaţiei de Hochei: "Hocheiul românesc este hocheiul Harghitei!"

*** Hocheistul Peter Levente: "Sînt ameninţat cu moartea. Eu fac parte din comunitatea maghiară, habar n-am de versurile imnului României"

*** Declaraţie-şoc a celui mai bun hocheist din naţionala noastră: "Nu România, ci Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria"

*** Un hocheist român, umilit în vestiar de colegii lui unguri, de Ziua României! CNCD s-a autosesizat

*** Verdict în cazul scandalului din hochei » CNCD i-a amendat pe cei trei jucători maghiari de la naţionala ”under 16”