• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Naţionala de hochei a Rusiei a devenit campioană mondială

Naţionala de hochei a Rusiei a devenit campioană mondială

There are no translations available.

Naţionala de hochei a Rusiei a câştigat medaliile de aur la turneul de la Minsk, după ce a învins în finală selecţionata Finlandei cu 5-2. Acesta este cel de-al cincilea titlu mondial cucerit de ruşi.

Naţionala Rusiei este noua campioană mondială la hochei pe gheaţă, după ce a învins în finală reprezentativa Finlandei cu 5-2. Serghei Şirokov a deschis scorul la mijlocul primei reprize, iar Iiro Pakarinen a egalat pentru finlandezi. Echipa pregătită de Erkka Westerlund a preluat conducerea la începutul perioadei a doua, însă căpitanul ruşilor, Alexandr Ovecikin, a restablit din nou echilibrul pe tabelă peste doar un minut.

Ruşii şi-au asigurat câştigarea celui de-al cincilea titlu din palmares în perioada a treia. Malkin, Zaripov şi Tihonov şi-au trecut numele pe lista marcatorilor. Medaliile de bronz au fost cucerite de suedezi, care au învins în finala mică selecţionata Cehiei cu 3-0.

Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă a ajuns în acest an la cea de-a 78-a ediţie şi s-a desfăşurat pe două arene din capitala Belarusului, Minsk.

Articol de PUBLIKA.MD