• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Preşedintele FR Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, a decedat

Preşedintele FR Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, a decedat

There are no translations available.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, în vîrstă de 61 de ani, fost preşedinte al ANS, a decedat, marţi, la spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproximativ o lună, a declarat, pentru MEDIAFAX, antrenorul formaţiei Sportul Studenţesc, Ioan Martin.

În perioada 2005-2007, Florian Gheoghe a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport, din partea Partidului Umanist Român, condus la acea vreme de fostul său coleg de echipă, Dan Voiculescu.

Florian Gheorghe a început să practice hochei pe gheaţă în 1964, din 1969 evoluînd în meciuri la echipe de seniori. A fost component al echipelor IPGG, Dinamo Bucureşti şi Sportul Studenţesc. Cu Dinamo a cîştigat cinci titluri de campion naţional. A fost component de bază al echipei naţionale de hochei pe gheaţă a României (1972-1980), cu care a participat la opt ediţii consecutive ale Campionatului Mondial.

În 1985, Florian Gheorghe a fost antrenor federal, funcţie pe care a deţinut-o pînă în 2002. Ca antrenor al echipei naţionale de tineret, Gheorghe a participat la cinci ediţii ale CM. Timp de şase ani a fost antrenorul naţionalei de seniori. I s-au acordat titlurile de Maestru emerit al sportului şi de Antrenor emerit.