• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Au devenit cunoscute adversarele Platinei Chișinău (U-10) în campionatul României

Au devenit cunoscute adversarele Platinei Chișinău (U-10) în campionatul României

There are no translations available.

Echipa moldoveană de hochei pe gheață Platina Chișinău (categoria de vîrstă pînă la 10 ani) și-a aflat partenerele de întrecere în campionatul de juniori al României, ediția 2013-2014.

Adversarele ei în grupa Sud-Est vor fi formațiile CSM Dunărea Galați A,

Olimpia Ploiești, Ice Magic Vulturii Buzău I, Ice Magic Vulturii Buzău II și

CSM Dunărea Galați B.

Orarul competițional va fi făcut public mai tîrziu.

Platina Chișinău va evolua și în campionatul Româniie Under-12 și Under-14.

Programul turneelor nu a fost încă anunțat.

Echipele moldovenești vor fi pregătite de antrenorul Ramil Iuldașev, multiplu campion al Ucrainei cu formația Sokol Kiev.”Am efectuat deja un cantonament la Brașov. Participarea în campionatul României va fi o experiență utilă și pentru mine. Problema ce urmează să o rezolv în timpul cel mai apropiat este completarea loturilor. Am nevoie de încă circa 10-15 jucători”, a spus tehnicianul.

”Noi căutăm diferite soluții de a impulsiona dezvoltarea hocheiului moldovenesc. Pe moment ne dorim enorm un Palat al sporturilor de iarnă în capitală care să corespundă tuturo standardelor internaționale. Proiectul a fost elaborat. Terenul de construcție ne-a fost eliberat. Lucrăm pentru a traduce în fapt cît mai repede această frumoasă idee”, a declarat președintele federației naționale de profil, Iurie Topală (foto).

Echipa de seniori Platina participă în campionatul Ligii Internaționale de Tineret. În grupa sa ea va concura cu cluburi din Rusia, Germania și Slovacia. Platina va juca primele două meciuri în deplasare cu Molnia Reazan pe 6 și 7 septembrie.