• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Platina Chișinău: la debut – înfrîngeri scontate

Platina Chișinău: la debut – înfrîngeri scontate

There are no translations available.

Echipa de hochei pe gheață Platina Chișinău a pășit cu stîngul în actuala ediție a Ligii Internaționale de Tineret. Ea a pierdut în week end, la Reazan (Rusia), primele două partide disputate cu echipa din localitate, Molnia.

În prima partidă ea a suferit înfrîngere cu scorul 3-7, iar într-a doua a fost învinsă cu scorul 7-5. Solicitat  să comenteze eșecul suferit președintele federației naționale de profil, Iurie Topală a declarat că rezultatele înregistrate  erau scontate. ”În această ediție de campionat o să ne ciocnim cu diferite probleme. În primul rînd, este vorba despre completarea ei cu jucători valoroși, care să demonstreze un hochei de calitate înaltă, spectaculos, eficient. Am întîmpinat la acest capitol unele obstacole. Chestia-i că deocamdată ele nu au fost depășite. Nu deschid parantezele la tema în discuție, fiindcă ea-i foarte delicată”, a declarat liderul hocheiului moldovenesc.

Referitor la faptul cînd spectatorii o să aibă posibilitate să privească ”pe viu” și la Chișinău meciurile echipei Platina el a spus că pe viitor această doleanță va deveni realitate. ”Proiectul viitorul Palat al sporturilor de iarnă este elaborat. Terenul pentru lucrările de construcție a fost eliberat. În prezent efectuăm lucruri de rutină, care de asemenea necesită mult timp. Oricum, nu stăm locului, muncim și, la sigur, va veni și ziua cînd o să vizionăm meciuri de hochei și în capitală. Țin să remarc că viitoarea arenă va fi polivalentă. Aici vor avea loc și meciuri de minifotbal, volei, handbal, baschet, diferite manifestări culturale”, a opinat Iurie Topala.

Platina dispută partidele din campionat, pentru că terenul de hochei pe gheață Ice bravo din Chișinău nu corespunde rigorilor de desfășurare. Platina evoluează al doilea an în Liga Internațională de Tineret. În ediția precedentă ea s-a calificat în play-off-ul turneului.