• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости La egal cu un lider al hocheiului din LIHG (tineret)

La egal cu un lider al hocheiului din LIHG (tineret)

There are no translations available.

Platina Chișinău a jucat la egal (o victorie și o înfrîngere) în cele două partide disputate la Tiraspol în cadrul Ligii Internaționale de Hochei pe Gheață (tineret), seria valorică B,  cu echipa din Zelenograd (Rusia).

Ea a învins în primul meci cu scorul 3-1 și  a suferit eșec cu același scor în întîlnirea desfășurată ieri la patinoarul Snejinka. Solicitat să comenteze evoluția formației Serghei Ciobanu, președintele clubului Platina a declarat că în cea de-a doua partidă arbitrajul a fost tendențios. ”Rezultatul meciului a fost influențat de prestația părtinitoare a arbitrilor. Ei au eliminat din teren pe nedrept cîțiva jucători ai Platinei și lipsa lor a determinat scorul final. Cu un asemenea arbitraj o să avem probleme pe viitor, dacă nu vor fi întreprinse acțiuni de contracarare”, a declarat oficialul.

Zelenograd totalizează 49 de puncte și ocupă locul doi în clasamentul Conferinței Vest. Platina a acumulat 30 de puncte și se situează pe poziția a zecea în top. Pe primul loc se clasează formația din orașul Dimitrov (Rusia), care a adunat 52 de puncte. Turneul a reunit 17 competitoare. Prima clasată promovează în seria A. În ediția precedentă Platina a luptat în play off pentru calificare.

Echipa moldoveană va juca următoarele două meciuri, de asemenea, la Tiraspol. Asta pentru că patinoarul Ice bravo din Chișinău nu corespunde rigorilor internaționale de disputare a meciurilor.