• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Legendarul antrenor de hochei pe gheaţă Viktor Tihonov a murit

Legendarul antrenor de hochei pe gheaţă Viktor Tihonov a murit

There are no translations available.

Legendarul antrenor rus Viktor Tihonov, care a cîştigat cu echipa sovietică de hochei pe gheaţă opt titluri mondiale şi trei olimpice, a încetat din viaţă, la vîrsta de 84 de ani, a anunţat, luni, federaţia din Rusia, informează AFP.

"În această noapte, hocheiul rus şi toţi sportivii din ţară au pierdut un om de neînlocuit: legendarul antrenor şi celebrul jucător de hochei Viktor Vassilievici Tihonov a murit" după o lungă suferinţă, a precizat forum rus într-un comunicat.

Tihonov era simbolul perioadei de glorie a hocheiului sovietic. Sub conducerea sa, echipa Uniunii Sovietice a cîştigat titlul mondial de opt ori în perioada 1978-1990 şi aurul olimpic în 1984, 1988 şi 1992.

După căderea URSS-ului, Viktor Tihonov a rămas în funcţie pînă în 1994. El a demisionat după ce la Lillehammer, pentru prima dată în istorie, echipa rusă nu a obţinut nicio medalie la Jocurile Olimpice.

Federaţia Rusă de Hochei pe gheaţă a anunţat că la meciurile de luni din Liga continentală se va ţine un minut de reculegere.