• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Acvila Chișinău, premiantă la turneul „Cupa Prieteniei 2015”

Acvila Chișinău, premiantă la turneul „Cupa Prieteniei 2015”

There are no translations available.

Echipa LTRS nr.3 Acvila Chișinău s-a clasat pe locul doi la turneul ”Cupa Prieteniei 2015”, rezervată formațiilor la categoria de vîrstă pînă la 10 ani, care s-a desfășurat la Galați (România).

La turneu au participat opt formații. ”În prima zi de concurs am învins-o pentru prima dată pe Vulturii Buzău, apoi am devansat-o și pe Olimpia Ploiești, de asemenea în premieră. Ne-am calificat astfel în grupa celor mai puternici. A doua zi din nou am învins-o, scor 6-4 pe Olimpia, dar am pierdut buzoenilor (2-6). Situația finală în clasament în ajunul meciului nostru cu echipa Gladiators din Galați era foarte încurcată. De rezultatul acestui meci depindea cine și pe ce loc urma să se claseze pe podiumul de premiere. Am învins cu 7-5 și am ocupat locul doi. Cîștigătoarea turneului a devenit echipa Vulturii, iar Olimpia s-a clasat pe locul trei”, a declarat Mihail Garev, managerul echipei chișinăuiene.

Președintele federației naționale de profil dl Iurie Topală a declarat că în perspectivă se va acorda o atenție și mai mare hocheiului juvenil. ”Participăm și în campionatul României Under-12. Vom organiza pe 21-22 martie ”Cupa Prieteniei”, rezervată acestei categorii de vîrstă, de asemenea la Galați. Am găsit, în acest context, limbaj comun cu Federația Română, cu conducerea clubului din Galați, care ne oferă la un preț rezonabil terenul de joc, patinoarul. Vom dezvolta pe toate căile posibile hocheiul pe gheață juvenil în Moldova”, a spus oficialul.

Echipa de seniori Platina Chișinău și-a încetat participarea în Liga Internațională de Tineret din mai multe motive. Toate speranțele noastre sînt legate, în temei, de copii.