• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости CSM Dunărea Galaţi a devenit în premieră campioană a României

CSM Dunărea Galaţi a devenit în premieră campioană a României

There are no translations available.

Stelistul Ioan Timaru într-un duel strîns cu gălăţeanul Levente Lorincz, autor a două dintre golurile noii campioane Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)

Gălăţenii s-au impus în al cincilea meci al CN, în faţa Stelei cu 3-1, ducînd scorul general la 4-1. Finala s-a jucat după ”sistemul cel mai bun din şapte”

Un meci, şaizeci de minute şi mult efort. Atît îi despărţea pe gălăţeni de primul titlu din istoria echipei. A cincea partidă a Campionatului Naţional nu s-a mai desfăşurat la Cîrţa, ci la Braşov. Bucureştenii, neavînd unde să se antreneze şi să joace în Capitală, s-au tot mutat, disputînd meciuri "acasă" la Cîrţa, la Galaţi şi la Braşov.

Bucuria a fost enormă în tabară gălăţenilor. După nouă ani, cupa ajunge la o echipă care nu e din Ardeal, însă o parte din jucătorii celor de la Galaţi au evoluat în trecut la Miercurea Ciuc sau la Corona Braşov. Fostul stelist Cătălin Geru, veteranul de 45 de ani, a fost cel care a primit preţiosul trofeu. El a spus că se va retrage după ce va cîştiga un titlu cu echipa din oraşul său natal.

CSM Dunărea Galaţi-Steaua Bucureşti 4-1
Meciul 1: Steaua-Dunărea Galaţi 3-6
Meciul 2: Steaua-Dunărea Galaţi 1-3
Meciul 3: Dunărea Galaţi-Steaua 1-3
Meciul 4: Dunărea Galaţi-Steaua 7-0
Meciul 5: Steaua-Dunărea Galaţi 1-3 (0-0, 1-3, 0-0)