• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home News Новости Carey Price, cel mai valoros jucător al sezonului în NHL

Carey Price, cel mai valoros jucător al sezonului în NHL

There are no translations available.

Carey Price (27 ani), portarul echipei Montreal Canadiens, a devenit primul goalkeeper din istoria Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață (NHL) care cucerește patru trofee individuale într-un singur sezon.

Price a fost desemnat cel mai valoros jucător (MVP) al ediției 2014-2015 din NHL, după ce a condus-o pe Montreal Canadiens în cel mai bun sezon regulat din ultimii 26 de ani. El a înregistrat o medie impresionantă de 1,96 goluri încasate pe meci, cu 93,3% dintre lovituri apărate și a cîștigat 44 de meciuri, nou record pentru un portar al celei mai titrate francize din istoria Ligii nord-americane.

Canadianul a fost desemnat, totodată, cel mai bun portar al sezonului, fiindu-i acordate alte două trofee, cel rezervat celui mai util jucător pentru echipa sa și cel atribuit celui mai bun jucător al sezonului, ales de colegii săi din HHL.

Price a împărțit trofeul acordat celui mai bun portar al Ligii cu Corey Crawford, de la Chicago Blackhawks, cîștigător al Cupei Stanley 2015.

În ancheta pentru titlul de cel mai bun jucător, Carey Price i-a devansat categoric, cu 1.498 puncte, pe Aleksandr Ovechkin (Washington Capitals) — 888 pct și John Tavares (New York Islanders) — 739 pct.

Ovechkin s-a consolat cu trofeul "Maurice Richard" remis celui mai bun marcator al sezonului, pe care l-a obținut pentru a cincea oară în cariera sa și a treia oară consecutivă, în timp ce Jamie Benn (Dalla Stars) a primit trofeul "Art Ross", decernat jucătorului cu cele mai multe puncte acumulate pe parcursul sezonului.