• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports

Other sports

Presupusul iubit al Simonei Halep rupe tăcerea. „Am întâlnit-o pur întâmplător la munte”

There are no translations available.

Theo Paşa, bărbatul despre care tabloidele din România au scris că se iubeşte cu Simona Halep, a ţinut să lămurească situaţia. Acesta a precizat că relaţia dintre el şi jucătoarea de tenis nu este una amoroasă, ci de amiciţie.

Aflat la Miami, Theo a postat un mesaj pe Facebook, explicând la ce se rezumă relaţia dintre el şi Simona. Bărbatul admite că s-a apropiat de sportivă în ultima vreme, a mers la cafeneaua ei din Constanţa, chiar şi la mai multe meciuri, dar nimic mai mult: "Bună dimineaţa. În urma articolelor apărute în spaţiul public, doresc să fac următoarele precizări: nu a existat şi nu există o relaţie amoroasă între mine şi Simona Halep. Iubesc sportul, am studiat Liceul sportiv şi Facultatea de educaţie fizică şi sport Constanta. Ca atare, sunt un fan al Simonei Halep şi al tuturor sportivilor, aşa cum cred că toţi românii ar trebui să fie… Este adevărat faptul că frecventez cafeneaua SH, unde l-am cunoscut pe tatăl Simonei, cu care am o relaţie bună de prietenie. Am tot respectul şi consideraţia faţă de domnul Halep, este un om deosebit, care a făcut sacrificii mari în toată cariera Simonei.

Am întâlnit-o pur întâmplător la munte şi, de asemenea, merg de mai mulţi ani la turneele ei din America. Cine înţelege sportul de mare performanţă ar trebui să o aprecieze pe Simona pentru performanţa genială realizată, dar şi pentru faptul că este ambasadorul numărul 1 al României pe toate planurile, să o susţină atunci când câştigă, dar mai ales atunci când pierde un meci! S-au inventat multe lucruri neadevărate despre mine personal, tot felul de zvonuri şi ipoteze false în necunoştinţă de cauză, se confundă o relaţie de amiciţie, prietenie, cu una amoroasă care categoric nu există. Consider că e de datoria mea ca bărbat (machedon) să clarific această situaţie! Simona este o fată specială, modestă, ambiţioasă, care are nevoie de linişte şi susţinere pentru a-şi continua cariera şi să reprezinte România la cel mai înalt nivel! Vă mulţumesc pentru înţelegere!". (PROSPORT)

 

A fost lansată o carte despre rectorul USEFS

There are no translations available.

La Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a fost lansată cartea ”Monografia unui om mic de statură și mare la fapte” despre rectorul instituției, Veaceslav Manolachi.

Lucrarea redă calea de viață parcursă de protagonist până la vârsta de 60 de ani, eveniment care a avut loc pe 27 martie curent, opiniile mai multor personalități din țară, lumea sportului moldovenesc -  președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca, campionii olimpici Tudor Casapu, Sandală Toma-Uriceanu, Doina Melinte, antrenorul emerit Petru Caduc, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, primul președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Efim Josanu, etc. – despre protagonistul evenimentului.

Moderatorul festivității a fost scriitorul Dragoș Vicol, doctor habilitat în filologie. ”Veaceslav Manolachi este cu certitudine o prezență fascinantă în arealul cultural-educativ-științific-sportiv al Europei, impresionând prin tenacitate, spirit deschis inovației conceptuale, managmentului sportiv performant. În calitatea mea de expert în politici educaționale, menționez faptul Ordinul ”Socrate” se acordă în exclusivitate personalităților notorii de pe mapamond. Procesul de selecție al eventualilor premianți  este unul extrem de complex, laborios și exigent, având la bază aprecierile membrilor Asambleei Europene de Business, for constituit din veritabile somități ale circuitului intelectual internațional”, a subliniat el.

Veaceslav Manolachi este doctor  habilitat, profesor universitar, autor de cărți, Doctor Honoris Causa al următoarelor institute, universități și academii de profil din lume: Seul (Coreea de Sud), Craiova (România), Kiev (Ucraina), Minsk (Belarus), Galaţi (România),  Moscova (Rusia), Bucureşti (România), Smolensk (Rusia), Almatî (Kazahstan), “P. F. Lesgaft”, Sankt Petersburg (Rusia), Erevan (Armenia), Kuban (Rusia), profesor de onoare al Uniunii Academice din Oxford (Marea Britanie). Este cavaler al mai multor distincţii de stat, inclusiv ”Ordinul Republicii”, maestru al sportului la sambo şi judo, Antrenor Emerit al Republicii Moldova, președinte de onoare al Federației Moldovenești de Judo, ctitor la bisericile din satele Zamciogi și Romanești (ambele din raionul Strășeni), mănăstirea ”Sf. Mironosițe Marta și Maria” din satul Hagimus (Căușeni).

Cartea a fost editată într-un tiraj de 250 de exemplare.

 

Judocanii Denis Vieru și Dorin Goțonoagă a urcat pe podium la turneul Grand Prix din Antalya

There are no translations available.

Judocanii moldoveni Denis Vieru (66 kg) și Dorin Goțonoagă (81 kg) au cucerit arginttul și, respectiv, bronzul la turneul internațional Grand Prix din seria World Judo Tour, care s-a desfășurat în week end la Antalya (Turcia).

Denis Vieru i-a învins în calea spre podium, în ordine, pe Yerlan Serikzhanov (Kazahstan), Ghassem Nourizaden (Iran), Andraz Jereb (Slovenia), Kherlen Gambold (Mongolia). În meciul final i-a cedat lui Bagrati Niniașhvili (Georgia).”S-a grăbit în această partidă și a greșit”, a opinat antrenorul emerit Mihail Ciudin. Potrivit acestuia, rezultatul final înregistrat este o performanță meritorie. ”Participarea la turneul de la Antalya este prima după o pauză de mai mult de două luni, din cauza unei accidentări. Revenirea pe tatami, deci, este spectaculoasă”, a subliniat tehnicianul.

Denis Vieru este campion european Under-21, multiplu campion național.

Dorin Goțonoagă  a câștigat ieri medalia de bronz. El i-a învins în grupa sa preliminară pe Robin Pacek (Suedia), Magomed Abdulkaghirov (Federația Rusă) și i-a cedat în continuare câștigătorului seriei Tato Grigalashvili (Georgia), intrând în recalificări. În penultima rundă a categoriei, Dorin Goțonoagă l-a învins pe Arso Milic (Muntenegru), iar în disputa pentru distincția de bronz l-a întrecut pe Sukhrob Tursunov (Uzbekistan).

Colegul de echipă Ion Nacu (73 kg) a învins în primul meci, a cedat într-al doilea și a fost eliminat din concurs.

Fondul de premiere al turneului a fost egal cu 100 mii de dolari.

Dorin Goțonoagă (22 de ani) este originar din Hâncești, elev al antrenorilor emeriți din localitate Ilie și Mihail Buiuc. Anul trecut a devenit campion european Under-23. Anul curent a câștigat turneul internațional de la Praga.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

 

USEFS a desfășurat a 21-a conferință științifică studențească internațională

There are no translations available.

La Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) s-au  desfășurat astăzi lucrările celei de-a 21-a conferințe științifice studențești internaționale  cu tema ”Problemele actuale ale teoriei și practicii culturii fizice”.

”Nici o societate nu se va dezvolta dacă nu va exista interesul față de știință. Voi sunteți viitorii doctoranzi în medicină sportivă, kinetoterapie, pedagogie, promotori ai axiomei ”O minte sănătoasă într-un corp sănătos””, a subliniat în mesajul de salut adresat  participanților rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi. ”Avem o colaborare bună, eficientă cu începere din anul 2000. Pe 27 aprilie vă invităm la noi pentru un schimb de opinii, experiență în acest domeniu ”, a notat doctorul universitar conferențiar la Universitatea din Suceava (România), Elena Vizitiu.

Participanții la conferință au fost împărțiți în următoarele secțiuni de lucru: educația fizică în sistemul de învățământ, teoria și metodologia antrenamentului sportiv, kinetoterapie, management și legislație în sport. ”În cadrul lor au fost prezentat 41 de lucrări. La faza inițială catedrele le-au ales din peste 200 de rapoarte ceea ce constituie un fapt cantitativ îmbucurător”, a remarcat vicepreședintele Comitetului științific organizatoric, Boris Râșneac .

Autorii celor mai bune lucrări prezentate s-au învrednicit de diplome și prime. Laurii premianților au revenit lui Iurie Iasadji (natație), Victoria Stratan (tenis de câmp), Andrei Ignatiev (atletism), Irina Busuioc (catedra teoria și metodica jocurilor), Natalia Șveț (gimnastică), Vladislav Dovganiuc (management), Vasile Luca (catedra limbi moderne), toți  de la USEFS, și Viorica Vârtosu , Anca-Gabriela Silișteanu, ambele de la Universitatea din Suceava.

 

Lotul național de tenis de câmp s-a deplasat la turneul din Muntenegru

There are no translations available.

Echipa națională de tenis de câmp a plecat ieri la turneul zonal din cadrul Cupei Davis, grupa a treia a zonei euro-africane, care se va desfășura în orașul Ulcini (Muntenegru).

Din componența ei fac parte Alexandr Vitcov, Maxim Bulat, Vasile Donțu și Egor Matvievici. Căpitanul selecționatei este Iurie Gorban, care a comentat în cadrul unei conferințe de presă lipsa din lot a liderului Radu Albot. ”Referitor la Radu Albot, pot spune că, având în vedere programul destul de încărcat în cadrul pregătirilor pentru turneul de la Rolland Garros, acumularea de puncte și fortificarea poziției sale în clasamentul ATP, el se va concentra în continuare pe evoluția sa individuală”, a spus el.

Președintele Federației deTenis din Republica Moldova Elena Organ a apreciat șansele echipei la o evoluție bună. ”“Am decis în acest an să întinerim echipa națională. Le-am oferit astfel o șansă tinerilor jucători să-și demonstreze aptitudinile, să acumuleze experiență competițională pentru viitoarele concursuri. Scopul este de a crea o echipă care să concureze mai mulți ani împreună. Radu Albot nu are deocamdată un partener pe măsură la proba dublu”, a subliniat oficialul.

În grupa a treia a zonei euro-africane vor concura echipele din Albania, Andorra, Armenia, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Islanda, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Malta, Monaco, Muntenegru și San Marino. Astăzi va avea loc tragerea la sorți. Partenerele de întrecere vor fi împărțite în două grupe. Turneul se va încheia pe 9 aprilie.

 
More Articles...