• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing

Boxing

Antrenorul Petru Caduc a fost decorat cu ”Ordinul Republicii”

There are no translations available.

Antrenorului Emerit la box Petru Caduc i-a fost înmânat ieri, la Briceni, ”Ordinul Republicii” de președintele țării Igor Dodon, relatează MOLDPRES.

Distincția i-a fost oferită în cadrul unei vizite oficiale a șefului statului în acest raion. ”În sfârșit am primit și eu ordinul la care au fost înaintate mai multe demersuri, dar de fiecare dată ceva intervenea. Și am educat doar doi medaliați olimpici, patru premianți la Campionatele Europene. Ceva, chipurile, lipsea. Acum a fost totul în regulă. Și a fost frumos, în prezența oamenilor care mă știu, a elevilor școlii”, a declarat astăzi pentru agenție laureatul.

Antrenorul Emerit Petru Caduc (65 de ani) activează în Grimăncăuți. ”Doresc mult să mai educ un premiant olimpic. Aș vrea ca cineva dintre elevii școlii să obțină o medalie și la Mondiale. Cunoștințe și puteri sunt. Sper să fie inaugurat anul acest în localitate un liceu cu profil pugilistic”, a declarat tehnicianul.

Petru Caduc i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, pe premianții la Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, un număr impunător de maeștri ai sportului. Echipa Școlii din Grimăncăuți domină la campionatele naționale.

Petru Caduc a mai fost decorat anterior cu ordinele ”Om Emerit”, ”Gloria muncii”, ”Ordinul de Onoare”, ”Trofeul Olimpic European”, ”Ordinul Olimpic”, Ordinul bisericesc ”Paisie Velicicovschi”, medalia Ministerului Afacerilor Interne ”Pentru merit”, clasa II. Este lucrător emerit în domeniul culturii fizice și sportului, Laureat al premiului Național în domeniul sportului (2013).

 

Liderul boxului național a reluat antrenamentele

There are no translations available.

Liderul boxului moldovenesc în ultimii ani, Vasile Belous a reluat luni, 18 mai, antrenamentele intensive în vederea participării la turneele internaționale de calificare la Jocurile Olimpice din anul viitor, transmite MOLDPRES.

El a revenit după o pauză de aproximativ 7 luni din cauza unei accidentări la braț. Din această cauză nu a participat la campionatul național din anul trecut. ”Mâna accidentată nu mă mai deranjează. Mă simt bine. Doresc enorm să mai particip la o Olimpiadă. Și nu doar să particip, dar să am o evoluție meritorie. Evident, dacă și Federația națională mă va susține”, a declarat performerul pentru agenție.

”Sper mult că Vasile Belous va intra repede în ritmul antrenamentelor intensive, necesare pentru a obține în continuare performanțe. El este un mare boxer. Își cunoaște la perfecție meseria și-i capabil să producă surprize mari, să obțină biletul de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021). Urmează să decidem, în funcție de nivelul pregătirii, cum o să decurgă antrenamentele, curele de slăbire în ajunul turneelor, la ce categorie de greutate o să concureze, 69 sau 75 kg”, a adăugat Antrenorul Emerit Petru Caduc, care-l pregătește timp de peste 10 ani la Școala specializată din Grimăncăuți.

Vasile Belous este cel mai bun boxer moldovean în activitate din ultimii ani. În palmaresul său figurează medalia de bronz cucerită la Campionatul European de la Minsk (2017), locul 5 la Jocurile Europene de la Minsk (2019),  locul 5 la Mondialele de la Baku (2011), campion al Acord Combat Games (2010, Beijing), medalia de bronz la Campionatul Mondial Universitar (2011, Ulaanbaatar), locul 9 la Olimpiada de la Londra (2012), bronz la Campionatul Uniunii Europene (Sofia, 2014). El este câștigător al turneelor internaționale de clasa A: ”Beogradski pobednik” (Belgrad, 2006, 2015), ”Felix Stamm (Varșovia, 2009), ”Centura de aur” (Constanța, 2013), premiant la penultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Baku, 2016).

 

Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni) va avea imnul ei

There are no translations available.

Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni), unde au fost educați o pleiadă impunătoare de performeri, va avea anul curent imnul ei, relatează MOLDPRES.

El a fost intonat, în premieră, la recentul turneu internațional ”Pavel Lușcevschi”, rezervat seniorilor și juniorilor, încheiat în week-end, într-o formulă de probă cu participarea fanfarei Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, corului din sat, a directorul casei de cultură din localitate, Valeriu Bandalac și autorului Valeriu Arvun, pedagog la Liceul teoretic ”Dante Alighieri” din capitală.

”Este o premieră și pentru mine. Am activat mulți ani la Briceni, îl cunosc personal pe dl Petru Caduc, care m-a rugat să creez acest imn. L-am compus, am scris textul, l-am prezentat unor specialiști în materie, am făcut rectificările sugerate și, pare-mi-se, că poate fi acceptat. Dar, numai după ce vor fi făcute și alte corecții”, a declarat pentru agenție după încheierea turneului Valeriu Avrun.

”Personal mi-a plăcut. Publicul a rămas de asemenea plăcut impresionat. Însă, oricum, va mai fi cizelat, la un nivel profesionist mai înalt”, a spus Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Turneul s-a desfășurat a 22-a oară. La el au participat boxeri din Polonia, Lituania, Ucraina, România și Republica Moldova. În majoritatea categoriilor de greutate au învins reprezentanții gazdelor.

”Nu contează cine a învins. Este important că l-am desfășurat, că participanții au acumulat experiență competițională pentru a participa cu succese la concursuri și mai valoroase. Mulțumesc mult Ministerului Educației, Culturii și Cercetării care a contribuit enorm la desfășurarea turneului”, a mai spus Petru Caduc, elev al Antrenorului Emerit Pavel Lușcevschi.

La Școala din Grimăncăuți au fost educați medaliații olimpici Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan, premianții Campionatelor Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean, medaliatul Campionatului Mondial Universitar Andrei Zatușevschi.

 

Anthony Joshua și Kubrat Pulev, acord pentru o superluptă

There are no translations available.

Britanicul Anthony Joshua și bulgarul Kubrat Pulev au căzut de acord pentru un supermeci de box la categoria grea.

Pulev a anunțat că meciul se va disputa pe 20 iunie, în Anglia, pe Stadionul lui Tottenham. Lupta va avea loc pentru că Pulev este challenger-ul pentru centururile lui AJ, iar Joshua este obligat să-l înfrunte.

Britanicul deține și centurile WBA și WBO, iar în meciul cu Pulev vor fi puse toate în joc. Astfel, Kubrat Pulev (38 de ani) se află, cel mai probabil, în fața ultimului mare meci meci din carieră. Acesta are 29 de meciuri și 28 de victorii la profesioniști, 14 dintre ele fiind prin KO.

Anthony Joshua (30 de ani) este unul dintre cei mai în vogă pugiliști. Acesta și-a recuperat în decembrie după ce l-a învins pe Andy Ruiz. Dacă-l învinge pe Pulev, Joshua ar putea boxa pentru unificarea tuturor centurilor cu Tyson Fury.

 

Ce spunea Deontay Wilder despre o luptă cu Mike Tyson, înainte să fie făcut praf de Tyson Fury

There are no translations available.

Deontay Wilder, 34 de ani, a pierdut clar superduelul cu britanicul Tyson Fury pentru centura WBC la categoria grea. Americanul dăduse niște declarații controversate despre Mike Tyson cu ceva timp înainte.

În 2018, Deontay Wilder l-a atacat pe Mike Tyson, acum în vârstă de 53 de ani, despre care a spus că l-ar fi „distrus” într-un meci direct, chiar dacă Tyson s-ar fi aflat în vârful carierei!

Lennox Lewis l-a pus la colț pe Deontay Wilder: 54 de ani, celebrul pugilist de 3 ori campion la grei și învingător în fața lui Tyson în 2002, l-a pus la punct repede, pe Twitter.

„E ușor să vorbești până intri în ring. Îmi place Wilder, dar nu a intrat vreodată în ring cu cineva atât de feroce, care vrea cu adevărat să-i rupă coastele cu fiecare pumn! Îmi place încrederea lui, e nevoie de așa ceva, e flămând și se prezintă într-o formă bună... dar sunt niște limite”, a explicat Lennox Lewis, citat de sportbible.com.

 
More Articles...