• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Tyson Fury a pierdut centura de campion mondial în categoria IBF

Tyson Fury a pierdut centura de campion mondial în categoria IBF

There are no translations available.

Boxerul Tyson Fury a pierdut centura de campion mondial în categoria IBF. Britanicul a refuzat să o apare în faţa ucraineanului Veaceslav Glazkov.

Fury a ales să acorde revanşa lui Vladimir Kliciko, pe care l-a bătut recent şi ia luat toate cele 4 centuri de campion.

Doar două săptămâni s-a bucurat Tyson Fury de cele 4 centuri de campion mondial în categoria grea.

Britanicul a rămas fără centura IBF după ce a refuzat să se bată cu ucraineanul Veaceslav Glazkov, care este challenger obligatoriu.

Conform regulamentului federaţiei mondiale IBF, Fury a avut la dispoziţie două săptămîni, din momentul dobîndirii centurii, pentru a stabili data meciului cu pugilistul care a cîştigat dreptul de a fi aspirant obligatoriu la titlu.

Tyson Fury a refuzat şi a preferat să-i acorde revanşa lui Vladimir Kliciko după clauza stipulată în contract.Ca rezultat, forul mondial a declarat vacantă centura IBF, pentru care vor lupta ucraineanul Vyacheslav Glazkov şi americanul Charles Martin.

Pe 28 noiembrie Tyson Fury l-a învins pe Vladimir Kliciko şi a cîştigat toate cele 4 centuri de campion mondial la box în categoria grea.

Kliciko a suferit prima înfrîngere după o pauză de 11 ani.