• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Cinci angajaţi ai MAI au devenit campioni naţionali la box

Cinci angajaţi ai MAI au devenit campioni naţionali la box

There are no translations available.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne Veaceslav Gojan, Mihail Muntean, Dumitru Galogoţ, Vasile Belous şi Alexei Zavatin, toţi membri ai Clubului Sportiv Central “Dinamo”, au devenit campioni ai celei de-a 68-a ediţii a campionatelor naţionale la box, desfăşurată în week end, la Grimăncăuţi (Briceni).

Maiorul Veaceslav Gojan (56 kg) este angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri. El este cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile, graţie performanţelor înregistrate: este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european în 2011 (Ankara). “Acesta-i al 13-lea titlu de campion naţional. Îmi doresc enorm să particip şi la Olimpiada de la Rio de Janeiro )2016”, a declarat pentru mass-media performerul. “Şi nu doar să evoluez acolo, dar şi să obţin un rezultat înalt”, a adaugat la conferinţa de presă desfăşurată Veaceslv Gojan. Sergentul superior Andrei Zatuşevschi (81 kg) s-a clasat pe locul  doi la categoria sa de greutate. El, ca şi Veaceslav Gojan, este angajat în echipa sportivă a DTC.

Căpitanul Mihail Muntean activează în cadrul Inspectoratului de Poliţie din Briceni. “Îmi place muncă aici. În timpul liber antrenez tinerii pugilişti din Larga, unde am deschis o secţie şi mă antrenez la Şcoala Specializată Republicană de Box din Grimăncăuţi”, a spus ofieţrul.Consăteanul Ion Nurumbetov, locotenent de poliţie la Inspectoratul din Briceni, s-a clasat pe locul al treilea la campionat. Ambii sînt de 13 ori premianţi la campionatele naţionale.

Sergentul superior Dumitru Galogoţ (64 kg), vicecampion european, şi Alexei Zavatin (supergrea), sînt angajaţi în echipa sportivă a Poliţiei de Frontieră. Sergentul Vasile Belous (69 kg) este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecţiei Civile şii Situaţiilor Excepţionale. Vicecampionul naţional Mihail Cvasiuc (60 kg) este membru  al Clubului Sportiv Central “Diinamo”.

Toţi campionii şi premianţii sînt antrenaţi la Şcolal Specializată Republicană de Box din Grimăncăuţi de colonelul Petru Caduc de la DTC, antrenor emerit. Ea a s-a situat detaşat la campionat pe primul loc în clasamentul pe echipe.

”Important este că am învins, pentru că am avut în finală un adversar redutabil – Evgheni Cernovol din Tiraspol, triplu campion național, care a efectuat cantonamente anul curent și în SUA. A fost, în temei, un meci echilibrat. Decisivă, pare-mi-se, la desemnarea învingătorului a fost o lovitură puternică aplicată de mine în runda doua”, a declarat pentru agenție, la finele campionatului, Mihail Muntean.

Campioni au mai devenit: Dumitru Galogoț (64 kg), Vasile Belous (69 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg), toți din Grimăncăuți, Daniil Platanovschi (49 kg), Alexandru Rîșcan (52 kg), ambii din Tiraspol și Dorin Bucșa (60 kg, Hîncești).

Cele cinci titluri de campion cucerite au propulsat-o pe selecționata Școlii specializate de box din Grimăncăuți pe primul loc în clasamentul general. ”Cei mai buni boxeri vor participa anul viitor la două turnee de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Sper să obținem la ele măcar un bilet olimpic de acreditare, continuînd astfel tradiția stabilită de a fi prezenți și de a evolua cu succes la Olimpiade”, a declarat antrenorul emerit Petru Caduc din Grimăncăuți, care a educat doi medaliați olimpici (Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan).

Vitalie Grușac are în palmares 12 titluri de campion național.

Cel mai bun pugilist moldovean este Veaceslav Gojan, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și campion european (2011, Ankara).