• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Dumitru Galogoț, locul doi la memorialul ”Bocskai Istvan”

Dumitru Galogoț, locul doi la memorialul ”Bocskai Istvan”

There are no translations available.

Dumitru Galogoț (64 kg) s-a situat pe locul doi, iar Veaceslav Gojan (56 kg) a ocupat locul trei la memorialul de box ”Bocskai Istvan”, încheiat în week-end la Debrecen (Ungaria), relatează MOLDPRES.

Dumitru Galogoț i-a cedat în finală reprezentantului gazdelor, Georgion Nyeki. ”În opinia mea însă a învins într-o manieră convingătoare”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc, care a însoțit lotul la turneu. ”A fost mai bun, dar arbitrii au avut altă părere. În fine, eu sînt satisfăcut, pentru că majoritatea membrilor echipei au îndeplinit sarcina schițată – au disputat cîte minimum două partide. Or, scopul nostru comun este să ne pregătim cît mai bine de cele două turnee de calificare din primăvara anului curent la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro”, a mai precizat tehnicianul.

Dumitru Galogoț a susținut patru meciuri. Veaceslav Gojan, clasat pe locul trei la categoria de greutate pînă la 56 de kilograme, a disputat trei partide, iar Vasile Belous – două. ”Ei sînt liderii lotului. Pe ei mizez mult în continuare. Cu ei am să mă bat pentru calificări”, a adăugat Petru Caduc.

La turneu au mai participat Mihail Cvasiuc (60 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg) și Alexei Zavatin.

Memorialul ”Bocskai Istvan” este considerat unul dintre cele mai valoroase în Europa. Ediția curentă a fost jubiliară, a 60-a.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i campion european (2011, Ankara), medaliat cu bronz la Olimpiada de la Beijing (2008).