• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Dinamoviștii au dominat la memorialul ”Pavel Lușcevschi”

Dinamoviștii au dominat la memorialul ”Pavel Lușcevschi”

There are no translations available.

Membrii Clubului Sportiv Central ”Dinamo” au învins în week end pe ringul instalat la Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni) în cinci din cele nouă categorii de greutate incluse în programul competițional al turneului in ternațional de tineret ”Pavel Lușcevschi”.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat: Vlad Gavriliuc (56 kg), Egor Bejenaru (64 kg), Ahmed Cemortan (69 kg), Oleg Risiuc (75 kg) și Alexandru Carnașov (91 kg). Toți sînt elevi ai antrenorului emerit Petru Caduc, colonel în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri. ”Boxerii Școlii, maiorul Veaceslav Gojan, care-i angajat în cadrul DTC, fiind cel mai bun boxer moldovean din taote timpurile, constituie mîndria noastră. NLe doresc în continuare succese frumoase pe arena internațională”,a declarat la festivitatea de decorare comandantul adjunct al DTC, Anatol Curtean, locotenent-colonel.

Solicitat să comenteze rezultatele înregistrate, antrenorul lotului național de seniori, Petru Caduc a declarat că turneul a atins mai multe scopuri urmărite. ”În primul rînd, l-am omagiat pe reputatul antrenor Pavel Lușcevschi, care a educat o pleiadă de boxeri valoroși. Într-al doilea, am urmărit nivelul pregătirii viitorului schimb al lotului național. Într-al treilea, a fost acumulată o experiență competițională bună în meciuri disputate cu pugiliști din România, Ucraina”, a spus tehnicianul. ”A fost un turneu, important, necesar, util”, l-a completat antrenorul lotului național al României, Vali Vrînceanu.

La gala finală a fost prezent ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu. ”Am luat act de condițiile în care activează Școala. Cadrul organizatoric al turneului a fost exemplar”, a spus oficialul.

Memorialul s-a desfășurat a 15-ea oară. Pavel Lușcevschi a activat în cadrul CSC ”Dinamo”, a educat peste 50 de maeștri ai sportului. Doi dintre ei, Petru Caduc și Leonid Tomșa, au fost prezenți la recenta ediție cu un grup de tineri pugiliști talentați.

Lotul național al României a avut în componență 13 pugiliști. Ei sînt pregătiți de Vali Vrînceanu și de Titi Tudor, cel care l-a educat pe campionul mondial de profesioniști Leonard Doroftei. ”Vin aici de fiecare dată cu plăcere, pentru că, de regulă, gazdele asigură un cadru organizatoric excelent, iar arbitrajul este obiectiv, nepărtinitor”, a declarat pentru agenție Titi Tudor. Ucraina a fost reprezentată de un grup de boxeri din Ivano-Frankovsk.

Maiorul Veaceslav Gojan este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). El se pregătește împreună cu Dumitru Galogoț, vicecampion european, Vasile Belous, campion al Comunității Europene, cocnursul pe echipe, Andrei zatușevschi, preminat la campionatele naționale, Alexei Zavatin, multiplu campion național, toți angajați în diferite subdiviziuni ale MAI, să  obțină biletele de acreditare la Olimpiada de la Rio de Janeiro (5-21 august, Brazilia).