• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Lotul național de box se va antrena cu echipele Ucrainei, Georgiei și Lituaniei

Lotul național de box se va antrena cu echipele Ucrainei, Georgiei și Lituaniei

There are no translations available.

Lotul național de box s-a deplasat ieri la Krivoi rog (Ucraina) pentru a efectua un cantonament în comun cu selecționatele țării-gazdă, Georgiei și Lituaniei, relatează MOLDPRES.

Antrenorul emerit Petru Caduc a declarat pentru agenție în ajunul plecării că aceastai unica posibilitate de a se pregăti mai bine de cele două turnee de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). ”Inițial am programat un cantonament la Hennef (Germania) unde antrenează buna mea cunoștință, Valentin Silaghi. Stabilisem déjà totul în detalii, dar pînă la urmă nu s-au găsit bani pentru deplasare. Am fost obligat să schimb în regim de urgență planul de lucru și am rugat staff-ul lotului ucrainean să ne primească și pe noi în pregătiri”, a spus tehnicianul.

În cantonamentul de la Krivoi rog se află Veaceslav Gojan, Mihail Cvasiuc, Dumitru Galogoț, Vasile Belous, Andrei Zatușevschi și Alexei Zavatin. Antrenamentele în comun vor dura zece zile.

Turneele de calificare la Olimpiadă vor avea loc în aprilie-mai la Istanbul (Turcia) și Baku (Azerbaidjan),

Boxerii moldoveni au fost prezenți cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Vitalie Grușac(2000)  și Veaceslav Gojan (2008) au obținut la ele medalii de bronz.

Cel mai bun pugilist moldovean este dinamovistul  Veaceslav Gojan, care în afară de bronzul de la Beijing mai mai are în palmares titlurile de campion european (2011) și și vice-campion european (2002).