• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Vasile Belous a cîștigat turneul de la Krivoi Rog

Vasile Belous a cîștigat turneul de la Krivoi Rog

There are no translations available.

Boxerul moldovean Vasile Belous (69 kg) a devenit cîștigător al turneului internațional de la Krivoi Rog (Ucraina), transmite MOLDPRES.

Pe locurile doi s-au clasat Veaceslav Gojan (56 kg) și Dumitru Galogoț (64 kg), iar Alexandru Rîșcan (52 kg) și Alexei Zavatin au ocupat locurile trei.

Solicitat de MOLDPRES să comenteze rezultatele obținute, antrenorul lotului național Petru Caduc a declarat că, în fond, este satisfăcut de evoluțiile lor. ”Conform planului inițial de lucru trebuia să fac un cantonament în perioada respectivă la Hennef (Germania), dar din lipsă de resurse financiare am acceptat invitația de a participa la acest turneu. Sînt satisfăcut, în special, de evoluțiile lui Vasile Belous, Veaceslav Gojan și Dumitru Galogoț. Pe ei mizez, în special, la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august, Brazilia). Obiectivul trasat este ca măcar unul dintre ei să obțină dreptul de a participa la Olimpiadă”, a spus tehnicianul.

Turneele de calificare se vor desfășura pe 7-17 aprilie la Samsun (Turcia) și Baku (Azerbaidjan, 7-19 iunie).

Boxerii moldoveni au participat la toate edițiile Jocurilor Olimpice cu începere din 1996. Doi dintre ei, Vitalie Grușac (69 kg) și Veaceslav Gojan, au devenit medaliați cu bronz la Sydney (2000) și Beijing (2008).

La turneul de la Krivoi Rog au participat loturile naționale ale Ucrainei, Lituaniei, Georgiei și Republicii Moldova.