• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Tunisienii vin să se antreneze la Grimăncăuți

Tunisienii vin să se antreneze la Grimăncăuți

There are no translations available.

Echipa națională de box a Tunisiei va efectua un cantonament la Grimăncăuți (Briceni) cu începere de la 28 mai curent, a informat antrenorul lotului național Petru Caduc, relatează MOLDPRES.

”Înțelegerea a fost stabilită grație managerului neoficial al lotului, Igor Caduc, arbitru internațional, care vorbește fluent engleza. El este ajutorul meu principal acum în ajunul celor două turnee internaționale de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). Caută parteneri convenabili de întrecere, antrenamente. Spun ”convenabili” avînd în vedere aspectul financiar al problemei, de care, cu regret, trebuie mereu să ținem cont în situația economică delicată pe care o traversează în prezent țara”, a declarat tehnicianul.

Potrivit lui, lotul Tunisiei va fi o soluție foarte bună și din punct de vedere sportiv. ”În componența acestei reprezentative se vor afla trei boxeri care  au obținut deja biletele olimpice de acreditare. Noi urmează să mai luptăm pentru a intra în posesia lor la turneele din Samsun (Turcia, 7-17 aprilie) și Baku (Azerbaidjan, 17-27 iunie)”, a adăugat Petru Caduc.

Antrenorul a precizat că la acest cantonament ar putea participa și lotul României. ”Negociem deocamdată cu responsabilii de la federația română. În cazul în care vor accepta propunerea făcută, am putea desfășura la Grimăncăuți turneul tradițional ”Cupa Independenței”, a spus tehnicianul.

Boxerii moldoveni au participat cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Doi dintre ei, Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan, ambii din Grimăncăuți, elevi ai Antrenorului Emerit Petru Caduc, au devenit medaliați cu bronz la Sydney (2000), respectiv, Beijing (2008).