• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Analiza succintă a evoluției boxerilor la turneul de la Samsun

Analiza succintă a evoluției boxerilor la turneul de la Samsun

There are no translations available.

Antrenorul lotului național Petru Caduc a făcut o analiză succintă a  evoluției boxerilor la turneul european olimpic, care au sosit ieri de la Samsun (Turcia).

”Părerea mea fermă este că Vasile Belous (69 kg) merita  sî intre în posesia biletului de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). Arbitrii au decis, însă, în defavoarea lui în meciul semifinal cu Eimantas Stanionis (Litruania) șî în partida pentru locul trei desfășurată în compania lui Vlaidmir Margaryan (Armenia). Alexei Zavatin (plus 91 kg) a cîștigat în opinia mea  și al doilea meci disputat déjà cu reprezentantl gazdelor, dar a fost declarat învins. Veaceslav Gojan (56 kg) a avut neșansa să boxeze în prima întîlnire cu campionul mondial Javid Ghalabiyev (Azerbaidjan), cîștigătorul turneului. A cedat, în primul rind, la capitolul forță”, a declarat tehnicianul.

În ceea ce privește evoluția lui Dumitru Galogoț (64 kg) el a opinat că acesta și-a dorit enorm victoria, calificarea la Olimpiadă, dar s-a supraîncărcat la antrenamente. ”S-a văzut acest lucru în primul meci desfășurat. Este obosit. În fine, a mai rămas ultimul turneu de calificare și sper că vom obține minimum un bilet olimpic de acreditare. A mai rămas ultima bătălie”, a spus Petru Caduc.

Competiția este programată pentru 8-18 iunie la Baku (Azerbaidjan). Primii cinci clasați la ea în fiecare categorie de greutate se învrednicesc de dreptul de a participa la Jocurile Olimpice. Boxerii moldoveni au fost prezenți la toate edițiile Olimpiadelor cu începere din 1996. Vitalie Grușac (69 kg) șI Veaceslav Gojan au devenit medaliați cu bronz la Sydney (2000) șii Beijing (2008).