• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Boxing Vor susține un control medical riguros

Vor susține un control medical riguros

There are no translations available.

Membrii lotului național de box vor fi supuși în perioada 5-8 mai unui control medical aprofundat la Centrul de diagnosticare ”Atletmed”.

Antrenorul echipei, dl. Petru caduc a specificat că faptul ca atare este o necesitate. ”În plus, pentru a ne menține în ritmul pregătirilor de ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice, care va va avea loc în iunie curent, ne vom antrena în una din sălile specializate de la Chișinău. Regimul va fi leger și combinat cu refacerea forțelor la un bazin de înot. De asemenea, vom alege o sală de forță unde membrii lotului își vor putea fortifica anumite grupe de mușchi, dar repet, fără a forța nota”, a declarat  tehnicianul.

Este pentru prima dată în ultimii ani cînd federația națională a insistat să fie efectuat acest control medical riguros. Asta pentru că a mai rămas doar o singură șansă de a obține biletele olimpice de acreditare.

Ultimul turneu de calificare este programat pentru 8-18 iunie la Baku (Azerbaidjan). Primii cinci clasați în fiecare categorie de greutate obțin dreptul de a participa la Jocurile Olimpice. Boxerii moldoveni au fost prezenți la toate edițiile Olimpiadelor cu începere din 1996. Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan au devenit medaliați cu bronz la Sydney (2000) și Beijing (2008).